Englænder ville fuppe dansk forhandler for 40 computere

Under dække af den engelske distributør Gemma Computers navn, har en engelsk svindler forsøgt at fuppe danske forhandlere til at sende Fujitsu Siemens computere til England.

En ordre på 40 Fujitsu Siemens bærbare til England lød lidt for suspekt for direktør Michael Dam hos Formula Micro på Bornholm. Han sagde derfor nej til ordren. Med rette. For CRN´s undersøgelser viser at manden, der placerede ordren er svindler. Den engelske distributør Gemma Computers, hvis navn han brugte i forsøget på at fuppe Fomula Micro, vil nu anmelde svindleren til de engelske myndigheder.

Det startede i sidste uge, hvor Formula Micro fik et opkald fra en englænder, der var interesseret i at købe Fujitsu Siemens bærbare. En Paul Brian faxede en bestilling til Formula Micro, hvor det fremgik at han var ansat i salgsafdelingen hos Gemma Computers ltd.

Hos den engelske distributør afviser salgschefen dog et hver kendskab til manden og ordren.

»Jeg har aldrig hørt om Paul Brian, til gengæld har vi allerede fået en anden henvendelse om ham i dag,« fortæller Gurmeet Chana, der er salgschef hos Gemma Computers.

Den anden henvendelse gik på en ordre på 30 bærbare computere. Men Gemma Computers vil ikke afsløre, hvem der ringede til virksomheden.

ComON´s søsterblad CRN har talt med Paul Brian og ifølge manden var det nødvendigt at bestille i Danmark, da han havde brug for bærbare med dansk tastatur. Samtidig fastholder Paul Brian, at han rent faktisk er ansat hos Gemma Computers.

»Jeg arbejder i Gemma Computers internationale salgsafdeling. Det er et stort selskab og derfor kender Gurmeet Chana mig ikke,« forklarer Paul Brian.

Kort efter afviser han dog at svare på flere spørgsmål og smider røret på.

Telefonnummeret til mr. Paul Brian er et mobilnummer, der ikke umiddelbart har nogen ligheder med Gemma Computers numre og email adressen tilhører ikke virksomheden.

»Vi har ikke en gang en international afdeling, vi distribuerer udelukkende Shuttle computere, så det giver ingen mening,« fortæller Gurmeet Chana opgivende til CRN.

Gemma Computers vil nu tage kontakt til de engelske myndigheder for at sætte en stopper for svindleren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere