Netdesigns medarbejdere tjener godt på TDC-køb

Sammen med 55 nuværende og fem forhenværende medarbejdere tjener direktørerne Bent Balsby og Jørgen Kragbøll en særdeles god skilling på salget af Netdesign til TDC, som blev annonceret tidligere i dag.

»Det havde selvfølgelig været noget helt andet, hvis vi var blevet solgt før dotcom-boblen brast. Men i betragtning af dagens markedssituation er det en god pris, TDC betaler. Medarbejderne bliver nok ikke økonomisk uafhængige, men det giver dem et betydeligt provenue,« siger Jørgen Balsby til CRN.

De menige medarbejdere har sammen med ledelsen ejet lige under 75 procent af aktierne i Netdesign. De får nu deres investeringer fire gange igen. De mindste medarbejder-aktieposter er på 300.000 kroner og de største på omkring halvanden million kroner.

I alt betaler TDC 350 millioner kroner for aktierne i Netdesign. Dermed har TDC ifølge Bent Balsby nu købt sin værste konkurrent på IP/Lan-området.

»Vi har vundet en række store sager foran TDC. De har fået tørre bank og det anerkender de. Det har været en af deres bevæggrunde for købet«, fortæller Bent Balsby.

Hos Axcess, der var Netdesigns nærmeste forhandler-konkurrent på Cisco-området, hilser direktør Stig Abildsøe TDC-købet velkomment.

»Vi ser det som en stor fordel, at der nu er en spiller mindre på markedet. TDC er jo en anden slags virksomhed end både vi og Netdesign, og de har en anden slags fokus. Derfor tror vi, at vi vil kunne vinde markedsandele på det, der er sket,« siger han.

Netdesign bliver dog ikke opslugt i TDC-koncernen lige med det samme. Ifølge den første udmelding skal Netdesign være et selvstændigt datteselskab under TDC Totalløsninger, og både navn og ledelse forbliver uændret.

Bent Balsby, der stiftede Netdesign for 17 år siden, har dog valgt at forlade virksomheden efter en overgangsfase. Den 58-årige Balsby vil dog ikke trække sig tilbage, selvom han formentlig kunne leve ret komfortabelt af sin andel af salget.

»Jeg har et par alternative projekter liggende, som jeg skal i gang med. Det er alt for tidligt at gå på pension,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere