Internet-surfing er en sikkerhedsrisiko for virksomheden

Den danske netværksleverandør axcess mener at almindelig surfing på nettet bliver den næste store sikkerhedsmæssige udfordring for virksomheder.

Når det gælder sikkerhed har de fleste virksomheder efterhånden beskyttet de mest åbenlyse angrebspunkter med firewalls, der værner mod hackere, og antivirus-programmer, som holder computerne fri for computervira.

Men den næste store udfordring bliver medarbejdernes helt almindelig surfing på nettet. Det mener netværks-leverandøren axcess, som advarer om at besøg på tilfældige hjemmesider repræsenterer en ny fare for angreb fra hackere og vira.

»Mange websites anvender i dag aktive komponenter, som overføres og køres på brugerens PC, uden at vedkommende nødvendigvis har taget stilling til, om det er noget han ønsker. Disse små programmer og såkaldte "applets" kan imidlertid indeholde fjendtlig kode, som betyder, at en hacker kan få adgang til virksomhedens netværk via den tilladte trafik eller at en virus kan slippe ind uden om antivirus-programmerne,« siger Jørgen Hartig, der er sikkerhedschef hos axcess.

Som eksempel fremhæver han Nimda-ormen, som ikke kun spredes via e-mail, men også springer mellem websites, hvor den inficerer intetanende besøgende.

»Jeg tror, det blot er et spørgsmål om tid før denne type angreb breder sig. Efterhånden som virksomhederne får opsat effektive firewalls og antivirus-software, vil hackerne nemlig automatisk søge nye veje ind i netværkerne, og det vil typisk ske fordækt med en applet eller sammen med fx musik- eller videostreaming,« siger han.

Jørgen Hartig mener dog ikke, at alle virksomheder per automatik skal implementere software til scanning af internet-trafik, men anbefaler at selskaberne sætter sig ind i problematikken og vurderer hvilken risiko man vil løbe og på det grundlag træffer sine modforanstaltninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere