Sonofon og TDC deler netværk ved nedbrud

Landets to største mobiloperatører, TDC Mobil og Sonofon, har med en fælles aftale sikret, at mobilsamtaler kan gennemføres i tilfælde af omfattende nedbrud på et af de landsdækkende mobilnet.

Selv om de slås fra hustag til hustag om at erobre kunder på det stærkt konkurrenceprægede danske mobilmarked, så har landets to største mobilselskaber alligevel fundet sammen i et samarbejde. Således har Sonofon og TDC Mobil indgået en aftale om at deres kunder kan bruge konkurrencens mobilnetværk, hvis deres eget netværk bryder ned.

Beredskabet træder i kraft, hvis den ene operatør eksempelvis oplever nedbrud i en mobilcentral, som medfører, at et større område er uden dækning. Derefter flyttes opkald på det berørte netværk uden merpris for kunderne over på den anden operatørs mobilnet. Kunder hos de mobilselskaber, der benytter henholdsvis TDC Mobils og Sonofons net - service providere´som CBB Mobil og Telmore - er også omfattet af aftalen om nød-roaming.

»Levering af mobilkommunikation indebærer et væsentligt ansvar for de mennesker, som er afhængige af mobiltelefonen i en lang række kritiske situationer. Med vores fælles aftale øger vi nu sikkerheden - ikke blot for de over 1,4 million kunder i Sonofons net, men også for kunder hos TDC Mobil og dennes service providere," siger Jon Hoffmann, teknisk direktør i Sonofon.

Bortset fra et andet operatørnavn i telefonens display vil kunderne i de fleste tilfælde ikke mærke, at de "nød-roamer". Den ekstra trafik kan naturligvis betyde, at det net, der er i drift, vil blive udsat for en større belastning på grund af de mange ekstra kunder. Ud over almindelige mobiltjenester kan kunderne også benytte GPRS data-tjenester i tilfælde med nød-roaming.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere