Ny dansk supercomputer-alliance

Blue Line og Mesh-Technologies har indgået et partnerskab for at kunne tilbyde skræddersyede supercomputere i form af »klyngecomputere«.

Blue Line og Mesh-Technologies har indgået et partnerskab for at kunne tilbyde skræddersyede supercomputere i form af »klyngecomputere« - til hvad de to virksomheder betegner som en fornuftig pris. Målgrupperne er blandt andre biotek- og medico-virksomheder samt sygehuse og forskningsmiljøer.

I dag bygges supercomputere i stigende grad som klyngecomputere, der består af et antal pc'er eller servere forbundet i et netværk. Ved at tilpasse operativsystemet samt udvikle en særlig kommunikations- og kontrolsoftware kan man opnå en regnekraft, der kan konkurrere med klassiske supercomputere som Deep Blue (skakcomputeren, der slog verdensmesteren Garri Kasparov) for væsentlig færre penge, end med enkeltstående supercomputere, argumenterer partnerne.

»Inden for de seneste år er det blevet teknologisk muligt at konstruere supercomputere ved hjælp af relativt gængse komponenter, som bliver masseproduceret, og som derfor er langt billigere end de specialkomponenter, som klassiske supercomputere består af. Vi bruger med andre ord pc'ere til at bygge vores supercomputere,« siger administrerende direktør Niels Pedersen, Blue Line.

»Behovet for high performance computing til en fornuftig pris vokser eksplosivt på områder som biotek- og medico-industrien, hvor en kort time-to-market er essentiel, og hvor laboratoriearbejde med fordel kan erstattes eller suppleres af computersimuleringer. Vindmølleindustrien og andre brancher, der baserer deres forretning på et højt vidensniveau, bruger også i stigende omfang supercomputere til produktudvikling, lige som olie-industrien bruger supercomputere til at sikre optimal udnyttelse af naturressourcerne. Og da vores speciale er softwareløsninger til supercomputere, ønsker vi at indgå i en alliance med en kompetent hardwarepartner, der understøtter og styrker vores kompetencer,« siger Lars Henriksen, systemkonsulent i Mesh-Technologies.

Blue Lines administrerende direktør Niels Pedersen ser et langvarigt perspektiv i samarbejdet med Mesh.

»Blue Lines kerneområde er kundetilpassede hardware-løsninger af høj kvalitet. Derfor kan vi sammen med Mesh-Technologies levere køreklare supercomputere skræddersyet efter kundens behov til en fornuftig pris. Jeg tror, at partnerskabet er begyndelsen på et langt og frugtbart venskab,« siger han.

BlueMesh, som det nye samarbejde hedder, oplever ifølge partnerne allerede stor interesse for de kosteffektive supercomputere og har givet en række tilbud på større løsninger til det danske marked.

Mesh-Technologies har indtil dato ikke været særlig kendt i it-salgskanalen. Firmaet blev stiftet i 2003 af fem it-forskere fra Syddansk Universitet. Forretningsideen er at skabe softwareløsninger til supercomputere. Enten i form af klynge-computere udviklet til formålet - som i BlueMesh-samarbejdet - eller i form af »grid computing«, hvor man via et netværk udnytter ledig kapacitet i almindelige pc'er. Mesh-Technologies beskæftiger i øjeblikket otte medarbejdere.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

Netcompany A/S

Software Developer

Euronext Securities

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere