Idéforladte it-chefer misser stort outsourcing-potentiale

Dansk erhvervsliv går glip af enorme værdier, fordi it-cheferne er bange for at give slip på tøjlerne og outsource flere funktioner. Sådan lyder kritikken fra Accenture i en ny analyse, som offentliggøres i denne uges udgave af IT-avisen ComON.

De danske virksomheder misser et enormt forretningspotentiale, fordi it-cheferne ikke går langt nok i deres outsourcing. Det fremgår af en helt ny undersøgelse, som konsulenthuset Accenture har lavet.

Ifølge administrerende direktør i Accenture, Jakob H. Kraglund er årsagen, at it-ledelsen i de danske selskaber tænker for traditionelt, når der skal outsources.

»Der er en tendens blandt it-cheferne til primært at betragte outsourcing som drift og vedligehold af it-systemerne - altså der hvor man typisk kan opnå stordriftsfordele. Men man overser, at der også er store effekter at hente ved at outsource eksempelvis udviklingen af nye løsninger i de tilfælde, hvor it-systemet eller it-løsningerne udgør en væsentlig del af produktionen,« fortæller Jakob H. Kraglund.

»Vores beregninger viser, at hvis alle danske Top-100 virksomheder outsourcede optimalt ville deres samlede værdi stige med 40-50 milliarder kroner, fordi ressourcerne ville blive udnyttet bedre,« uddyber Jakob H. Kraglund.

Hos Dansk Industri er branchedirektør Tom Togsverd enig i, at der er et væsentligt potentiale, der ikke bliver udnyttet:

»Hvorvidt beløbet på 40-50 milliarder kroner er realistisk, vil jeg nødig udtale mig om, men for mig at se, er der ikke tvivl om, at der potentielt er tale om et meget stort beløb, der godt kunne være i den størrelsesorden,« vurderer Tom Togsverd.

Giv slip på ansvaret
Den store værditilvækst kan komme ved at overføre de samme principper, som gør sig gældende i traditionel outsourcing, til outsourcing af en række andre opgaver. Eksempelvis udvikling af nye forretningsområder, hvor it spiller en væsentlig rolle. Dertil kommer et stort potentiale i outsourcing af kundeservice og administration af løn og regnskab.

Jakob H. Kraglund fremhæver den snart et år gamle aftale mellem Accenture og Dansk Apotekerforening. Accenture tager sig nu af udviklingen at de nye it-løsninger, som skal revolutionere foreningens tilbud til landets apoteker de kommende år.

»I princippet kan Dansk Apotekerforening trække på alle vores 86.000 ansatte, når der skal udvikles nye løsninger,« siger Jakob H. Kraglund og forklarer, at foreningen på den måde får adgang til meget specifik viden og kan klare udviklingen meget hurtigt.

»Der kan skabes stor fleksibilitet i organisationen, fordi man får mulighed for at trække på større ressourcer i forhold til de skiftende forretningsbehov,« uddyber Jakob H. Kraglund.

Fremover forventer Accenture-direktøren, at outsourcingaftalerne vil bevæge sig fra at have stort fokus på at høste her-og-nu-besparelser til at have præg af partnerskaber, som på langt sigt skal sikre tilførsel af viden og fleksibilitet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere