Wikileaks lækker oplysninger om 2000 bankkunder

Skatteunddragelse og kriminelle handlinger skal afsløres, mener tidligere bankansat.

Det kan godt være, at Julian Assange er placeret på et engelsk gods med fodlænke, men han kan blive ved med at drive den afslørende organisation, som har skaffet ham en del fjender på det seneste.

I denne uge fik Assange personligt overleveret fortrolige oplysninger om 2.000 indehavere af bankkonti i skattely. Det er en tidligere bankansat, der mener, at indehaverne i mange tilfælde er kriminelle eller skatteunddragere.

Normalt ønsker whistleblowers at være anonyme, når de henvender sig til Wikileaks, men det har Rudolf Elmer ingen grund til at kræve. Han er nemlig kendt for at lække oplysninger om sin tidligere arbejdsgiver, banken Julius Baer, og skal snart forsvare sig selv i retten.
Elmer var ansvarlig for bankens aktiviteter på Caymanøerne omkring årtusindeskiftet. Han blev fyret, da banken mistænkte ham for at lække oplysninger om bankkunder. Lige siden har han været bankens plageånd. I 2007 dukkede nogle af oplysningerne om bankens kunder op på Wikileaks, og flere hævdede, at der var beviser for, at kunderne havde forsøgt at unddrage sig skat eller gemme sorte penge.

Banken hævder, at Rudolf Elmer har forsøgt at afpresse banken og bankens kunder ved at kræve betaling for at holde dokumenter tilbage. Banken mener også, at deres tidligere ansatte har forfalsket nogle af de lækkede dokumenter.
Der er berammet en sag mod ham i Schweiz på grund af hans første læk til Wikileaks, og efter at have afleveret to cd-rommer med data om bankkunder til Julian Assange, vil han nu frivilligt tage hjem til retssagen.

Assange lovede ved overleveringen, at data om bankkunderne lægges online inden få uger. Rudolf Elmer er dog bange for, at nogle uskyldige mennesker vil blive hængt ud, da han er bekendt med, at ejerforhold og pengestrømme ofte går gennem mange personer for at sløre den egentlige bagmand - og derfor skal informationerne nu tjekkes af Wikileaks.

Det er usikkert, hvilken bank kunderne tilhører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere