Kreditproblem kan give Merlin tomme hylder

Kreditforsikringsselskaberne vil ikke længere forsikre it-distributørernes tilgodehavender hos Merlin. DFet kan give tomme hylder hos elektronikgiganten.

Elektronikkæden Merlin har gennem længere tid været ramt af et stop for leverandørernes muligheder for at kreditforsikre deres leverancer til kæden. Ifølge ComONs søsteravis CRN har kreditforsikringsselskaberne »gennem et godt stykke tid været tilbageholdende med at give kredit«, som en kilde udtrykker det.

Oversat til klartekst betyder det, at Merlins leverandører gennem et par måneder har fået konsekvent nej til at forsikre deres tilgodehavender hos Merlin.

En distributør-kilde konstaterer lige ud, at »der ikke er kreditforsikring for leverandører, der sender varer til Merlin«.

»Vi har i en længere periode trukket følehornene til os, fordi vi kunne se, at der var problemer i horisonten. Der kan være enkelte producenter, der handler direkte med dem, men derudover er der meget få, der handler med Merlin,« siger kilden, som forudser, at den islandskejede kæde i den nuværende situation får svært ved at fylde butikshylderne henover sommeren.

Elektronikkædens islandske bestyrelsesformand, Sverrir Berg Steinarsson, bekræfter overfor CRN, at der foregår en løbende evaluering af Merlins kreditbetingelser, men fastholder, at Merlins leverandører fortsat har »fuld dækning« for deres udeståender.

Hos kreditforsikringsselskabet Euler Hermes ønsker direktør Peter Hecht-Hansen ikke at kommentere konkrete kundeforhold. Til dagbladet Børsen siger han dog, at kreditforsikringsmarkedet er påvirket af den internationale finansielle krise, som på det seneste er slået igennem som et generelt tilbageslag for privatforbruget og en reel økonomisk krise.

Kreditstramningerne har tvunget Merlin til bede sine kreditorer om henstand med leverandørbetalingerne. Men ifølge administrerende direktør Ingvaldur Tór Einarsson er der ikke tale om en dyberegående krise.

»Vi har på den korte bane haft nogle likviditetsproblemer. Derfor har vi bedt en række af vores leverandører om en øget kredit. Det har været nogle hårde måneder, men vores balance ser sund ud nu,« siger han til CRN.

Merlin er ejet af den islandske kapitalfond Ardegi, som har tilført næsten en kvart milliard i ekstra kapital til kæden siden den blev købt ud af FDB. Antallet af butikker er også skåret kraftigt ned. I 2005, da Merlin var FDB-ejet, havde kæden 62 butikker. I dag er antallet af butikker skåret ned til 38.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere