Artikel top billede

E-bogens næste kapitel lover mere spænding

iPad eller ej - dansk skønlitteratur bliver langsomt og sikkert mere digitalt.

Det lyder som en jordskredssejr til den digitale bog, når verdens største boghandel Amazon kan fortælle, at selskabet i dag sælger i flere ebøger end gammeldags analogt distribuerede trykte bøger baseret på papir, pap og forne tiders læder.

Ebøgernes fortsatte fremmarch kunne også registreres i sidste uge, da den første bog i Stieg Larssons trilogi bankede ind på rekordpladsen som den første elektroniske bog nogensinde, der er solgt i over en million eksemplarer.

Oven i købet er Kindle-versionen (Amazons ebogsformat) dyrere end paperback-versionen. Den elektroniske udgave af ”The Girl With The Dragon Tattoo", som den hedder på engelsk, koster 10,52 dollar (cirka 60 kroner) mens paperback-versionen kan erhverves for 7,14 dollar (cirka 40 kroner).

Herhjemme er ebøgerne også i kraft vækst, men ifølge direktøren for Gyldendals webshop, G.dk, er det en god ide at spise brød til, før man taler om den store markedsomvæltning.

”Det er ikke så svært at vise store vækstrater, hvis det man starter fra kun er bittesmål tal,” siger hun til ComON.

Tine Weppler mener også, at man skal tage Amazons udmeldinger om ebogens enorme succes med et en vis fornuftig skepsis.

”Jeg tror, at de udmeldinger om ebøger, som Amazon kommer med, er lidt af et mediestunt. De vil jo gerne sælge deres Kindle, som er et lukket system, siger hun til ComON.

For én ting er Amazons udmeldinger, noget andet er tallene fra det samlede bogsalg. På det amerikanske marked udgør ebøger kun to procent af det samlede bogmarked,” siger Gyldendal-direktøren.

Herhjemme udgør ebøgerne en endnu mindre andel, nemlig cirka en procent af det samlede bogsalg.  På den baggrund skal der selv med en eksplosiv vækst temmelig meget til, før de digitale værker overhaler de analoge.

Ebogen er først for nylig og kun så småt begyndt at blomstre i skønlitteraturens verden. I løbet af det seneste år er der kommet 400 nye skønlitterære titler til hos Gyldenldal. I alt har Gyldendal.dk cirka 3.000 ebogs-titler inden for skønlitteratur på de virtuelle hylder.

Gyldendal.dk har fra starten valgt at satse på sin egen ebogslæser, den lille Cybook Opus, som ComON tidligere har omtalt. Helt præcist hvor mange Cybooks til 2000 kroner, Gyldendal har solgt, vil Tine Weppler ikke ud, men hun finder det foreløbige salg tilfredsstillende.

Og endnu er den berømte iPad ikke formelt lanceret i Danmark – faktisk har Apple ikke engang gidet fortælle, hvornår – om overhovedet , den vil blive sat til salg herhjemme.

Men hvis og når iPad kommer, vil den medfølgende hype uden tvivl virke som vitaminer for ebogens vækst.

”iPadens ankomst vil selvfølgelig får en stor indflydelse på ebogs-markedet,” lyder det fra direktøren for Gyldendal.dk.

I fortællingen om e-bogen er der så småt linet op til en spændende dyst med den gammeldags, analoge konkurrent. Men endnu er handlingen kun knapt nok kommet til der, hvor spændingen begynder. Og der er lang vej til kapitlet om den store digitale dominans.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere