EU udvikler portal til open source

De europæiske myndigheder får mulighed for at opbevare deres open source-applikationer et centralt sted, så de kan anvendes af andre EU-lande.

Europa-Kommissionen har udpeget det konsortium der skal udvikle en ny internetportal for open source programmer, Open Source Observatory and Repository (OSOR). Konsortiet består af Unisys, Maastrichts Økonomiske Forskningsinstitut for Innovation og Teknologi, GOPA Cartermill og Rey Juan Carlos universitetet.

Med portalen får de europæiske myndigheder mulighed for at opbevare deres open source-applikationer et centralt sted, så de kan anvendes af myndigheder i andre medlemslande. Projektet skal føre til et højere afkast på EU-landenes investeringer i it og samtidig øge open source-applikaitonernes interoperabilitet.

Det er ikke kun selve kildekoden, der skal opbevares i OSOR, men også informationer om anvendelse af applikationer, forskellige softwareversioner, open source-licencer eller kontraktmateriale.

»Vi ser OSOR som en stor mulighed for offentlige administrationer til at finde sektor-specifikke løsninger og skabe et fælles europæisk fundament for skabelsen af det digitaliserede servicesamfund,« siger Christian Wernberg-Tougaard fra Unisys.

Europa-Kommissionen regner med, at OSOR vil tilskynde myndighederne til at bruge hinandens software og udvikle fælles projekter. Genanvendelsen af applikationer og videndeling kan få stor økonomisk indflydelse, fordi den offentlige administration kan spare på investeringer og få udbytte af andres ekspertise.

»Den offentlige sektors interesse i open source handler ikke først og fremmest om at erstatte proprietære produkter med åbne standarder. Det handler i højere grad om nyudvikling, om udviklingssamarbejder og om muligheden for at bruge open source-licencer til at dele resultaterne af den udvikling, der sker. Vi forventer, at den nye OSOR-platform vil blive det foretrukne samarbejdsværktøj i forhold til at fremskynde softwareudviklingen blandt medlemsstaterne,« siger Karel De Vriendt, chef for EUs afdeling for eGovernment.

OSOR skal efter planen i drift i slutningen af 2007. Portalen bygger videre på Open Source Observatory, en europæisk webtjeneste med nyheder om aktiviteter inden for open source.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til Java-baserede microservices

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere