Ny lydteknologi påvirker din sindstilstand

Hvorfor reagerer hjernen på bestemte lyde? Et amerikansk firma har måske fundet svaret.

Det har været kendt længe at lyde og musik kan påvirke stemningen - nogle lyde får dig til at bide tænderne sammen, mens andre får det til at løbe koldt ned af ryggen. Nu mener et amerikansk firma, at det har fundet en videnskabelig forklaring på hjernens reaktion på lyde.

Firmaet NeuroPop har udviklet særlige neurosensoriske algoritmer, som kan integreres i musikstykker for at fremkalde en bestemt følelsesmæssig tilstand, f.eks. frygt, glæde eller melankoli.

»Vi har undersøgt, hvilke lyde der fremkalder hvilke reaktioner, og indarbejdet dem i eksisterende musikstykker,« siger NeuroPop-direktør Seth Horowitz.

Teknikken skal bruges til film, computerspil og andre virtuelle miljøer. Det første produkt er en musik-cd, »Overload: The Sonic Intoxicant«, som skal hjælpe med at slappe af.

Firmaet har også forsøgt at sælge sin teknologi til reklamebranchen - indtil videre uden held.

»Reklamefirmaerne forsøger allerede at manipulere os med deres budskaber. De har ikke brug for hjælp til det,« konstaterer NeuroPop-teknologichef Lance Massey.

NeuroPop vil inden for et år fremlægge en videnskabelig afhandling, som kortlægger hjernens reaktion på lyde. Men andre forskere er skeptiske og mener, at det er alt for tidligt at komme med udsagn om hjernens funktionsmåde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere