MP3.com satser på open-source

Internet-firmaet MP3.com har besluttet at gøre sin musik-database og streaming-teknologi tilgængelig for tredjepartsudviklere - ganske gratis.

Snart kan programmører udvikle deres egne tjenester baseret på MP3.com's musik-database på Nettet. Det amerikanske Internet-firma, der måtte betale 150 mio. dollar for retten til at distribuere musik on-line, har overraskende meddelt, at man vil stille en række API'er til rådighed for udviklere uden omkostninger.


API betyder Application Programming Interface, en grænseflade, som programmører bruger til at kalde funktioner i fremmede programmer. Med den nye Beam-IT API, som MP3.com stiller til rådighed, kan man f.eks. skrive sit eget program, der giver adgang til on-line arkivet med MP3-musik, som er gemt hos MP3.com.


Udviklere kan også glæde sig til en gratis Instant Listening API, som gør det muligt for CD-købere at lytte til musikken få sekunder efter, de har erhvervet CD'en. MP3.com har endvidere planer om API'er til trådløse applikationer, et upload-værktøj til musikere, databaser over CD-titler og XML-udvidelser.


Det er ikke kun rent filantropiske grunde, der har motiveret MP3.com til at forære sine teknologier til udviklere. Firmaet forsøger at danne et nyt udvikler-netværk, MP3DN, hvor dygtige programmører ulønnet kan arbejde med at forbedre MP3's tjenester.


Med beslutningen om at give programmører adgang til sine systemer markerer MP3.com, at firmaet tænker fremadrettet og progressivt, en PR-bonus. Med lidt held kan firmaets teknologier etableres som fælles, åben platform, som betyder at MP3.com kan sælge andre tjenester til et større marked på et senere tidspunkt.


Endelig kan spredningen af teknologierne gøre det sværere for en dommer at lukke MP3.com ned, hvis der opstår nye stridigheder om copyright.


(Kilde: CNET)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere