KPMG: Det er et hollandsk problem

Den danske del af KPMG afviser, at der er kurrer på tråden mellem KPMG og Maconomy i Danmark. Samarbejdet er ophørt i fælles forståelse, lyder det efter, at Maconomy har sendt et erstatningskrav på 82 millioner kroner af sted.

Når Maconomy har sendt et erstatningskrav af sted på 82 millioner kroner til revisionsselskabet KPMG, så er det udelukkende det hollandske KPMG-selskab, det drejer sig om. Sådan lyder meldingen fra KPMG få timer efter, at Maconomy har offentliggjort, at selskabet nu sagsøger KPMG.

Stævningen kommer efter, at Maconomy krævede at få udlevet en privat e-mail korrespondance fra Maconomys medarbejdere, som blev opbevaret på KPMG Meijburgs mail-servere i Holland.

»En sådan udlevering er begrundet i fortrolighed og eneret til e-mail korrespondance, hvortil KPMG Meijburg opnåede uautoriseret adgang. Krænkelse af privat ejendomsret vedrørende digitale data udgør et strafbart forhold i henhold til både hollandsk og dansk lov,« skriver Maconomys bestyrelse blandt andet som begrundelse for stævningen.

Fint dansk forhold
I KPMG i Danmark afviser seniorpartner Finn L. Meyer dog, at det grunder i at den danske revisionsafdeling har hjulpet det hollandske selskab med at fremskaffe oplysninger til brug i retssagen.

»Jeg ved ikke, om det forholder sig, som beskrevet af Maconomy, da det vedrører KPMG i Holland. Jeg kan kun understrege, at det ikke er en måde, som vi arbejder på i Danmark,« siger Finn L. Meyer til IT-avisen ComON.

Han forklarer, at virksomheden principielt ikke udtaler sig om ting, der har relation til verserende retssager. I Danmark har Maconomy og KPMG dog fortsat et fint forhold selv om KPMG ikke længere er revisor for ERP-selskabet, forklarer han.

»Vi har i Danmark haft et godt samarbejde og en god dialog med Maconomy i mange år. Men da sagen med KPMG Holland udvikler sig således, at det tegner til at ende i retssag, vælger vi i samråd med Maconomys ledelse at trække os som revisorer. Vi lever af at være uafhængige og at have den højeste integritet. Derfor kan vi ikke være revisorer , når der opstår forhold som kan så tvivl om vores uafhængighed,« siger Finn L. Meyer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere