Dansk supersøgemaskine placerer Google i Tarm

Den danske søgemaskine Masterseek har store planer om en børsintroduktion. Men selvom søgemaskinen har været mange år undervejs kan den endnu ikke hitte rede i selv de mest basale firmaoplysninger.

For kun 30 kroner pr. aktie kan du købe dig til medejerskab af den danske business-to-business-søgemaskine Masterseek. Tilbuddet skyldes en aktie-emission, som firmaet ifølge en pressemeddelelse fra 22. april har besluttet at gennemføre.

Aktie-emissionen skal betale for den "kraftige ekspansion", som Masterseek regner med at gå i gang med. Desuden vil selskabet snart forsøge at blive noteret på børsen.

Potentielle investorer bør måske kaste et blik på selskabets fortid - og ikke mindst tilstanden af den søgemaskine, som findes på nettet i dag.

Masterseek kom til verden som et dansk projekt udviklet af internetguldgraveren Rasmus Refer tilbage i 1999. Nogle år senere fik han en række kendisser fra dansk erhvervsliv med ind i Masterseek. Blandt andet den nu afdøde erhvervsmand Jørgen Trygved, der i Computerworld lod sig citere for følgende pasus:

"Masterseek er det mest ambitiøse projekt nogen dansk virksomhed nogensinde er gået ud med på nettet."

Trods ambitionerne gik Masterseek i forskellige udgaver konkurs over flere omgange og det tilbageværende danske ApS blev så sent som 2007 opløst.

Men selskabet lever videre i bedste velgående som et amerikansk indregistreret firma, siger Rasmus Refer i dag, og nu er man klar til det store gennembrud.

Masterseek opkøbte ifølge en pressemeddelelse fra november sidste år den amerikanske business-søgemaskine Accoona, der baserer sig på samme forretningside som Masterseek, nemlig at samle et internetbaseret katalog over virksomheder i forskellige lande, som kan bruges som udgangspunkt for annoncesalg.

At Masterseek igen er klar til at tage imod investorernes penge er dog ikke ensbetydende med, at selskaber har fået styr på alle detaljer. Den søgemaskine, som Rasmus Refer udviklede for ti år siden, har nemlig stadig visse mangler.

Meningen med Mastersseek er ifølge pressematerialet at kunne "formidle kontakt mellem indkøbere og leverandører over hele verden".

Men selvom Masterseek ikke nævner noget om, at søgemaskinen skulle være i beta-udgave eller på anden måde ufærdig, giver den meget besynderlige resultater.
Hvis man eksempelvis vil i kontakt med et andet søgemaskinefirma, og slet og ret taster "Google" i Mesterseeks søgefelt, får man som første hit firmaet Tarm Stole og Møbelfabrik A/S. Andet hit er Melby Markiser & Møbelsnedkeri v/Martin Rohof, mens Miljøprint A/S er hit nummer tre.

Hvad de tre firmaer har af forbindelse til Google står ikke helt klart, ligesom det kan være vanskeligt at se, hvad møbelfirmaet i Tarm har til fælles med markisefirmaet i Melby eller printfirmaet i Brøndby. Om sidstnævnte får Masterseek-brugeren i øvrigt ikke meget at vide - ikke engang et telefonnummer endsige en postadresse kan Masterseek præsentere. I stedet får man følgende tekst som angiveligt skal tjene til at beskrive Miljøprint ApS:

"LaTeX xy-miljø -> EPS - no.it.programvare.tex | Google Groups This is a Usenet group - LaTeX xy-miljø -> EPS 5 messages - The group you are posting to is a . Messages posted to this group will make your email address visible to anyone on the Internet. Your reply message has not been sent. Your post was successful EPS> > Hans Georg Schaathun More options Aug 21 2007, 3:02 am Newsgroups: no.it.programvare.tex From: Hans Georg Schaathun Date: 21 Aug 2007 07:02:33 GMT."

Rasmus Refer, der efter eget udsagn har udviklet på sin søgemaskine gennem ti år, blev tilbage i 2001 beskrevet i Computerworld som en lykkeridder med et hav af konkurser bag sig.

I forbindelse med aktie-emissionen har ComON bedt Rasmus Refer om at fremskaffe selskabsoplysninger og regnskaber. Regnskaber forefindes dog ikke. Masterseek er nemlig indregistreret i staten Nevada, hvor tilstedeværelsen af mere bramfri brancher i spillebyen Las Vegas har ført til yderst lempelige regler for erhvervsvirksomheder.
Til gengæld kom redaktionen i besiddelse af en businesssplan for Masterseek, der daterer sig tilbage til 2008. Heri slås det fast, at Masterseeks unikke tilbud til kunderne vil føre til en fænomenal vækst, hvor omsætningen af annoncer ikke kan undgå at vokse med kæmpekraft.

Businessplanen med de meget forkromede fremtidsudsigter må virke besnærende på mangen en poteniel investor. Vi har derfor lagt den på nettet, så ComON-læserne også kan få glæde af de glade budskaber.

Har man brug for at søge yderligere oplysninger kan man blot henvende sig i Tarm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere