Forsvaret besvarer ikke sikker e-post

Mange offentlige myndigheder er stadig ikke gode nok til at sende og modtage sikker elektronisk post.

Hverken Fødevarestyrelsen, Forsvarskommandoen eller Hærens Operative Kommando har fundet ud af, hvordan de skal håndtere sikker e-post. De tre er med på en liste over 84 myndigheder fra Den Digitale Taskforce, som ikke håndterer henvendelser via sikker e-post godt nok.

I marts sendte Taskforcen sikre e-mails til 377 myndigheder, men i løbet af 14 dage havde 22 pct. stadig ikke svaret med en krypteret og signeret besked. Taskforcen har derfor besluttet at offentliggøre navnene på de myndigheder, der ikke har svaret. De myndigheder, der figurerer på listen, havde stadig ikke sendt en sikker e-post per 9. maj.

»Vi skylder borgere, virksomheder og myndigheder at gøre opmærksom på det, hvis en myndighed ikke er parat til at håndtere digitale henvendelser,« siger lederen af Den Digitale Taskforce, Lars Frelle-Petersen.

På listen står 15 statslige myndigheder (16 procent) og 69 kommuner (25 procent). Alle amter har besvaret e-posthenvendelsen korrekt.

»Knapt fire ud af fem myndigheder er nu klar, men det har desværre vist sig, at aftalen om eDag2 ikke har været nok til at sikre, at de sidste myndigheder får rutinerne på plads. Vi offentliggør listen, så alle ved, om de i praksis kan forvente at kunne kommunikere digitalt med en given myndighed eller ej - også i håbet om, at det kan få de sidste myndigheder til at gøre en ekstra indsats,« siger Lars Frelle-Petersen.

Nogle myndigheder undskylder sig med, at man modtager så lidt e-post, at det ikke kan betale sig at etablere rutiner på området. Men forudsætningen for, at man henvender sig digitalt er netop, at man kan være sikker på, at henvendelsen bliver besvaret, mener Lars Frelle-Petersen.

»Vi er klar over, at mange myndigheder har travlt med opgave- og strukturreformen i øjeblikket, og at henvendelser kan falde mellem stolene, når man fx er i gang med en sammenlægning. Derfor - og for at udelukke eventuelle fejl - opfordrer vi nu de sidste myndigheder til at sende os en sikker e-post, hvorefter de straks vil blive fjernet fra listen,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere