Tusindvis af danske netbrugere oversvømmet med mails

I løbet af mandag formiddag er 4.000 abonnenter hos dk-nyt blevet oversvømmet med mails. Et virusangreb får skylden, men en ekspert afviser forklaringen.

Den kommunale nyhedstjeneste dk-nyt blev mandag morgen ramt af mailproblemer, som medførte at de 4.000 abonnenter på tjenestens nyhedsbrev modtog en lavine af mails i løbet af formiddagen.

Ifølge dk-nyt blev alle mails, som gik til mailserveren, sendt ud til samtlige modtagere af nyhedsbrevet. Læsere, som har besvaret disse mails, har uforvarende skrevet til alle de 4.000 modtagere, hvoraf mange igen har svaret.

Det har udløst en sand mail-eksplosion i indbakken hos abonnenterne, som hver har modtaget op mod 100 mails i løbet af formiddagen.

I en meddelelse på sin hjemmeside fortæller dk-nyt, at der er tale om et ondsindet virusangreb mod mailserveren. Men dk-nyt erkender dog overfor ComON, at man endnu ikke kender årsagen til mailproblemerne.

»Nu er det lykkes at stoppe udsendelsen af flere mails, og det er jeg meget glad for. Det er også sket det, at mange kunder har fået lukket for modtagelsen af mails fra vores server. Vi har ikke fundet årsagen endnu, så vi kan ikke sige, om det er en virus eller et hacker-angreb,« siger Lars Greir fra dk-nyt.

Ifølge dk-nyt skulle serveren nu være lukket og renset, men tjenesten opfordrer alligevel til, ikke at besvare mails fra serveren flexnet.dk.

Men sikkerhedsekspert Peter Kruse fra firmaet CSIS tvivler på, om mail-bølgen fra dk-nyt's server skyldes et virusangreb. Han mener at der snarere kan være tale om en fejlkonfiguration af serveren. Domænet Flexnet.dk har allerede i et stykke tid været sortlistet hos CSIS.

»På vegne af flere kommuner som har modtaget store mængder e-mails, har vi set os nødsaget til midlertidigt at blackliste domænet flexnet.dk i vores mailfirewall service. Når Flexnet's problemer er udbedret fjerner vi naturligvis blacklistningen,« siger Peter Kruse til ComON.

Teorien om et virusangreb støttes dog af, at it-leverandøren Dafolo også har haft virus-stormløb mod systemerne i weekenden. Selskabets it-ansvarlige Jørgen Clausen vil dog ikke tale om et decideret angreb.

»Der har været forhøjet aktivitet på vores mailserver hen over weekenden for at aflevere virus-mails. De er blevet afvist og der er blevet sendt svar tilbage til afsenderne. Det er for tidligt at sige, om der er tale om et angreb mod os,« siger Jørgen Clausen til ComON.

Det er uklart, om der er forbindelse til problemerne hos dk-nyt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere