Skattesmæk til internet-brugere i USA

Internet-brugere i USA kan blive ramt af en bølge af nye skatter og afgifter til efteråret. Selv en skat på elektronisk post er igen på bordet.

Til efteråret er det måske slut med skattefriheden for internet-udbydere og e-butikker i USA, som i øjeblikket ikke skal opkræve moms fra deres kunder. Det melder CNET. Flere amerikanske forbundsstater presser på for at få Kongressen til at ændre lovgivningen, så de enkelte stater selv kan bestemme, om de ønsker at opkræve skatter og afgifter på internet-forbindelser og varer, der er solgt over nettet.

Det kan betyde at internet-adgang bliver op til 20 procent dyrere i USA og det bliver sværere at gøre en god handel på nettet, når der skal betales moms af alle varer. I øjeblikket skal Amazon.com eksempelvis ikke opkræve moms for varer, der sælges til kunder i stater som Californien, hvor firmaet ikke har kontor. I teorien skal kunderne selv oplyse om købet på deres årlige selvangivelse og betale beløbet frivilligt, men det er der ikke mange, der gør.

I seks år har forbundsstaterne forsøgt at få Kongressen til at åbne for momsopkrævning på internetsalg, men først nu, med det demokratiske flertal i Kongressen, er der udsigt til, at reglerne bliver lavet om. National Governors Association mener at der hentes af milliarder af dollar til statskassen ved at opkræve moms på alle varer, der sælges online.

Men politikerne har endnu ikke fundet en løsning på, hvordan der skal opkræves moms i de tilfælde, hvor internet-forretningen og kunden befinder sig i forskellige forbundsstater. Både regler og momssatser er forskellige i de 50 amerikanske forbundsstater.

Samtidig ønsker flere politikere at det nuværende midlertidige forbud mod afgifter på internet-forbindelser, der udløber til november, ikke skal forlænges. Det vil give stater og lokale myndigheder mulighed for at opkræve en lang række skatter og afgifter på internet-adgang - ligesom det allerede sker på telefonregninger.

En senator har ligefrem fundet den gamle ide om en skat på e-mail frem fra mølposen. En FN-organisation foreslog i 1999 en skat på 1 cent per 100 sendte mails, men ideen blev dog hurtigt forkastet igen - for hurtigt, mener senator John Sununu fra New Hampshire.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere