Staten indgår rammeaftaler for 1,5 mia. kr.

Slots- og Ejendomsstyrelsen har sammen med SKI indgået rammeaftaler for 1,5 mia. kr. efter det hidtil største offentlige udbud af teleydelser.

Slots- og Ejendomsstyrelsen og Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) har i dag underskrevet rammeaftaler med otte leverandører til en samlet værdi af 1,5 mia. kr. Der er tale om Danmarkshistoriens største samlede aftale om leverance af tele- og datakommunikationsydelser til den offentlige sektor.

Teleselskabet Sonofon er valgt som eneleverandør på delaftalen om statens telefoni, mens der er mellem tre og fem leverandører at vælge mellem på de andre delaftaler.

Leverandørerne er Cybercity, Danske Telecom, DMdata, Orange, Sonofon, TDC Totalløsninger, Tele2 og Telia Telecom.

I forhold til tidligere indkøbsaftaler er der tale om besparelser på op imod 15 pct. for visse ydelser, fortæller SKI.

»Den offentlige sektor er en markant storkunde, og det er helt naturligt, at man udnytter sit indkøbspotentiale til at opnå særdeles attraktive aftaler med leverandørerne. Jeg er overbevist om, at både stat, amter og kommuner hurtigt vil se de mange fordele ved at udnytte aftalerne, frem for at bruge tid og penge på at gå i selvstændige udbud,« siger Søren Jakobsen, adm. direktør for SKI.

Aftalerne omfatter alt fra almindelig fastnet-telefoni og mobiltelefoni til internetforbindelser, bredbånd og interne netværk. Med underskrivningen af aftalerne kan alle offentlige institutioner anvende de samme indkøbsaftaler.

De enkelte delaftaler har en løbetid på 2 år, men kan forlænges individuelt. Samtidig kan leverandørerne, i den tid aftalen løber, tilbyde nye produkter, hvis de erstatter
eksisterende produkter.

Slots- og Ejendomsstyrelsen koordinerer indkøbene af fastnet og mobiltelefoni for statens institutioner, som dermed optræder som én stor kunde.

»Når staten går samlet ud og forhandler en aftale omkring telefoni, så står vi meget stærkt. Vi har da også opnået priser og betingelser, som ikke blot staten selv får glæde og besparelse ud af, men som hele den offentlige sektor nu kan drage fordel af, idet statens aftale om telefoni som noget nyt også kan udnyttes af den offentlige sektor generelt,« siger direktør Carsten Jarlov i Slots- og Ejendomsstyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere