IBM sætter ny supercomputer-rekord

IBM har opgraderet verdens hurtigste supercomputer, som nu har en regnehastighed på 280,6 teraflops.

I sidste uge kunne IBM og Lawrence Livermore National Laboratory i USA præsentere en opgraderet version af verdens hurtigste supercomputer, Blue Gene/L. Den indeholder 65.536 processorer og kan håndtere ikke færre end 280,6 billioner beregninger i sekundet eller 280,6 teraflops.

Det er dobbelt så meget som den hidtidige rekord på 136,8 teraflops, som også blev sat af Blue Gene/L på et tidspunkt hvor maskinen kun var halvt færdigbygget.

Samtidig kunne IBM vise en anden ny maskine, ASC Purple, som består af mere konventielle serverkomponenter og har en hastighed på 100 teraflops.

ASC Purple indeholder 12.544 Power5-processorer, som hver for sig er hurtigere end processorerne i Blue Gene og har adgang til mere hukommelse, men maskinen sluger mere strøm og bruger en kompliceret central switch til at forbinde regneenhederne, mens Blue Gene er delt i fem selvstændige netværk.

Den samlede pris for de to talknusere anslås til 290 millioner dollar eller næsten 1,8 milliarder kroner. De skal fortrinsvis bruges til at simulere atomsprængninger, men IBM håber også at sælge teknologien til mere fredelige formål. Det samlede strømforbrug for de to maskiner anslås til 10 megawatt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere