Bill Gates' vidneforklaring skal være offentlig

Medierne får adgang til Microsoft-chefs forklaring. Afhøring udsat indtil parterne har aftalt spilleregler med medierne

Indhold

SAN FRANCISCO, USA (IDG News Service)/ 12. august 1998: Bill Gates' vidneforklaring i det amerikanske justitsministeriums monopolsag mod Microsoft skal være offentlig tilgængelig, bestemte sagens dommer tirsdag.

Microsoft havde forsøgt at få forklaringen hemmeligholdt for at beskytte fortrolige oplysninger, Gates sandsynligvis ville blive nødt til at afsløre.

Det var egentlig meningen, at Gates skulle vidne idag, men distriktsdommer Penfield Jackson udsatte forklaringen indtil Microsoft, justitsministeriet og nyhedsbureauerne er blevet enige om spillereglerne.

Alle 16 vidneforklaringer i sagen vil blive tilgængelige for offentligheden, sammen med gårsdagens kendelse. Allerede nu har to aviser, New York Times og The Seattle Times søgt om aktindsigt i Gates' forklaring for retten.

Microsoft siger, at man nu vil overveje sine muligheder:


- Vi er parate til en aftale, som sikrer, at alle hemmelige oplysninger i sagen bliver beskyttet, siger en talsmand for Microsoft.

I sidste uge afslog retten en begæring fra Microsoft, som forsøgte at få afhøringen af Gates begrænset til otte timer, med den begrundelse, at det var urimeligt at tage så meget af hans tid til retssagen. Justitsministeriet har tidligere sagt, at man forventede at bruge to dage. Retten tilbød også at bruge dommerkontoret til afhøringen, men det afslog Microsoft. Istedet vil afhøringen foregå på et hemmeligt sted, valgt af Microsoft.

Mandag forsøgte Microsoft så at få afvist sagen fuldstændig, på grund af fejl i anklageskriftet. Microsoft sagde, at der ikke var noget ulovligt i integrationen mellem browser og styresystem, og at integrationen ikke har hindret Netscape i at dsitribuere sin software.

lms




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP

Vive - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd

Erfaren datamanager med registerkompetencer

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere