Skype var hype - siger eBay

For to år siden måtte eBay punge ud med 15 milliarder kroner for at få fat på Skype, men må nu sande, at forretningen ikke var de mange penge værd.

Internetgiganten erkender med en nedskrivning af Skypes værdi, at Skype ikke var det værd, som selskabet for to år siden troede.

Omtrent 2,6 milliarder dollars var prisen for to år siden, men nu har Ebay skåret 900 millioner dollars af værdien. Det svarer til næsten 5 milliarder kroner, altså en trejdedel af den oprindelige pris på Skype.

»Forretningen har ikke givet så godt, som vi havde regnet med,« sagde eBay-talsmand Hani Durzy til Wall Street Journal. Han tilføjede dog, at Skype stadig er værdifuld for forretningen.

Svenske Niklas Zennström og danske Janus Friis har nu ladet sig købe ud af Ebay, og forlader samtidig ledelsen i Skype. Det har kostet eBay tre milliarder kroner i ekstra udbetaling til iværksætterne, men hvis Skype havde klaret sig bedre, kunne det dog havde givet en regning til eBay på næsten ti milliarder kroner.

Iværksætternes exit ud af Skype kan samtidig tyde på en ny strategi for Skype.

»Skypes service har været utrolig populær som en gratis service. Men på et eller andet tidspunkt, så virker det ikke længere, at det er gratis. Det er ikke et ledelsesproblem. Det handler om forretningsmodellen,« siger Jordan Rohan, der er anlytiker hos investeringsbanken RBC Capital Markets.

Ebay havde store forventninger til, at Skype kunne integreres med Ebays auktionshus. Gennem Skype ville købere og sælgere let kunne komme i kontakt med hinanden, men i dag bruges de to tjenester stort set ikke sammen. Skype står alene.

Skype er dog med sine 220 millioner brugere verdens største udbyder af VoIP, og det skal ses i sammenhæng med, at der for to år siden blot var 57 millioner brugere. I USA bruger 3,3 procent af befolkningen Skype, til sammenligning bruger samlet set 15 procent af amerikanerne VoIP-tjenester.

Det er ellers lykkedes for Skype at skabe overskud i de to første kvartaler af 2007, ud af en omsætning på en halv milliard danske kroner.

Omsætningen per bruger er dog faldende, skriver Wall Street Journal. I starten brugte hver bruger 230 kroner, og i dag er det tal faldet til 160 kroner.

Profitten for Skype skal komme fra Skype-in, hvor folk kan ringe fra en almindelig telefon til en Skype-konto, eller også skal pengene komme fra Skype-out, hvor Skype-brugere betaler en minut-takst for at ringe til almindelige telefoner. Desværre for eBay bruger de fleste deres Skype til at ringe gratis til andre brugere af Skype.

»Skype har været fokuseret på at skaffe brugere, og firmaet har gjort det godt. Men vi føler også, at vi kan finde måder, hvorpå vi kan få penge ud af brugerne,« sagde talsmand Hani Durzy ifølge Cnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere