Ibas opkøber konkurrent

Norskejede Ibas overtager en af sine største konkurrenter og konsoliderer dermed sin position på markedet for datarekonstruktion.

Det norske sikkerhedsfirma Ibas har indgået en aftale om opkøb af den britiske konkurrent Vogon. Ibas køber alle aktier i det privatejede selskab, som er en af de største konkurrenter på markedet for datarekonstruktion og dataefterforskning.

Ibas har et dansk datterselskab, Ibas Danmark, mens Vogon hidtil ikke har været repræsenteret i Danmark. Vogon har dog været aktiv på det danske marked gennem sin norske forretningsenhed.

»Vi har hele tiden haft en målsætning om at blive den største europæiske spiller i vores branche. Både hvad angår viden, teknologi, serviceydelser og kundebase supplerer Ibas og Vogon hinanden fortrinligt. Vogon har blandt andet meget stærke ressourcer inden for dataefterforskning, som vi anser for et vigtigt forretningsområde i fremtiden,« siger Michael Benjamin Garver, adm. direktør i Ibas Danmark.

Med overtagelsen af konkurrenten bliver antallet af ansatte i Ibas næsten fordoblet fra 89 til 171. I det sidste regnskabsår havde Vogon en omsætning på 72,1 millioner norske kroner og et driftsunderskud på 7,1 mio. kr., mens Ibas omsatte for 91,7 mio. og fik et driftsoverskud på 10,2 mio. kr.

Købsaftalen træder i kraft den 1. januar 2006 og sammenlægningen af de to selskaber forventes at medføre omkostnings-besparelser på 7-10 millioner norske kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere