Ingen vil kreditforsikre Elgigantens moderselskab

It-distributørerne har store problemer at levere varer til Elgiganten. Det skyldes at kreditforsikringsselskaberne enten trukket tæppet helt eller halvt væk under den store koncerns moderselskab, Dixons.

Ifølge svenske IT24 har kreditforsikringsselskabet Atradius opsagt forsikringen på Elgigantens moderselskab DSG PLC (Dixons). Det giver distributørerne problemer med at levere varer til elektronikgigantens kæder, herunder den danske afdeling, Elgiganten.

Elgigantens presseansvarlige, Anna Lundwall, bekræfter overfor IT24, at Atradius har opsagt sin forsikring af Dixons, men siger, at selskabet er i dialog med leverandørerne for at finde alternative løsninger, der skal forhindre, at det får indflydelse på forretningen i Skandinavien.

Ifølge flere danske distributører, som ComONs søsteravis CRN har talt med, er Atradius ikke det eneste kreditforsikringsselskab, der har reduceret kreditten over for Elgiganten. Det komplicerer yderligere situationen for distributørerne.

Mange leverandører leverer dog fortsat til Elgiganten, da det fortrinsvis betragtes som et problem med DSG PLC (Dixons) og ikke de nordiske selskaber Elkjøp/Elgiganten.

For distributørerne kan den manglende kreditforsikring dog skabe mange problemer. For selv om distributørerne vælger at levere varer til kontant betaling, så vil forsikringen på den eksisterende kredit til Elgiganten forsvinde.

»Det er et kæmpeproblem,« siger en distributør anonymt til CRN.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere