Hvorfor køber Microsoft 882 patenter fra open source-firma?

Microsoft køber 882 patenter fra Novell.

Novell kæmper hårdt og intenst for Linux og open source-samfundet.

Sådan var den klare besked fra Novell, da firmaet sammen med den anden Linux-distributør, Red Hat,  i maj i år vandt en sag, hvor de blev anklaget for krænke et firmas patent.

Nu kan Novells rolle som hårdkogt open source-forsvarer være nedtonet, efter firmaet blev købt af Attachmate. For som en del af salget afhænder Novell 882 patenter til konsortiet CPTN, der er ledet af Microsoft.

Prisen var på omtrent 2,5 milliarder kroner. Det skaber bekymring for, at Microsoft har købt et våben mod open source-samfundet.

"Microsoft har ikke opgivet anklagen om, at forskelligt open source software, Linux og Open Office inkluderet, krænker firmaets patenter. Betyder handlen med Novell, at firmaet nu har fået en frisk ladning IP-ammunition mod open source?" skriver Marius Oiaga, chefredaktør på Softpedia.com.

Hverken Novell eller Microsoft har forklaret, hvad panterne dækker.

"Det er endnu ikke klart, hvilke intellektuelle rettigheder det er, men det vil komme frem de næste dage," skriver Gartner-analytikeren Earl Perkins på sin blog.

Mediet Network World skriver, at det kan tænkes, at Microsoft har været interesseret i ophavsretten til dele af Unix-systemet - trods at Novell overdrog Unix-varemærket og dele af rettighederne til det åbne X/Open-konsortie for  17 år siden. I dag hedder det Open Group.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere