Intel forbereder nyt processor-varemærke

Verdens største chipfirma er måske på vej til at køre et nyt globalt varemærke i stilling.

Intel har registreret varemærkerne Intel Inside VIIV og Intel VIIV hos det amerikanske patentkontor og dermed udløst spekulationer om, at den næste processor-generation fra chipfirmaet bliver lanceret under dette navn. Samtidig har Intel fået varemærke-beskyttelse til et grafisk symbol, der mest af alt ligner en blækklat.

Det er næppe helt tilfældigt at navnet indeholder romertallene for 6 og 4, der kunne tænkes at repræsentere 64-bit-teknologien, som Intel introducerer senere på året. Den korrekte romerske skrivemåde for 64 er dog LXIV.

Men det kan også tænkes, at de to V'er repræsenterer de to kerner i Intels kommende dobbelt-kerne processorer.

Intel har også registreret varemærket i Europa og Asien, men afviser at kommentere navnet.

Selvom Intel har fået beskyttet varemærket er det langt fra sikkert at navnet faktisk kommer i brug. Konkurrenten AMD har registreret fantasifulde navne som Forton, Adepton, Tegron, Metaron og Vanton, men ingen af navnene er rent faktisk blevet brugt til konkrete produkter.

I stedet for at fokusere på processorernes tekniske detaljer forsøger chipfirmaer som AMD og Intel i stigende grad at placere varemærker som Athlon og Centrino i forbrugernes bevidsthed.

Det kan gå galt - Intels Itanium fik øgenavnet Itanic og blev sammenlignet med et synkende skib - men firmaet har haft succes med sin Centrino-strategi, som kombinerer processor, chipsæt og trådløst netkort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere