Flade skærme i krise - CRT gør comeback

Efter en periode på over et år, hvor udbudet af LCD-skærme dårligt kunne leve op til efterspørgslen - med svage prisstigninger til følge - er situationen nu ved at blive den omvendte. Ifølge analysevirksomheden iSuppli er kunderne på globalt plan blevet tilbageholdende, når det drejer sig om desktop-fladskærme.

CRT-skærmene (de store fyldige monitorer) er på vej til et comeback på bekostning af de flade 15 tommers skærme.

Årsagen til det er ifølge analysevirksomheden i Supply, at producenterne bakker ud af det uprofitable 15-tommer fladskærmsmarked, hvilket har påvirket prisen på denne skærmstørrelse i opadgående retning. Men det er netop disse små, billige produkter, der skaffer et nyt publikum til de flade LCD-skærme. Med stigende priser har mange af de potentielle kunder til flade skærme i stedet valgt at købe CRT-skærme.

Producenterne interesserer sig kun for 17-tommer- og i øget omfang 19-tommer-skærmene, fordi de for producenterne sikrer den højeste indtjening. Men disse skærme købes stort set kun af kunder, som vil opgradere fra mindre formater. Nye kunder starter ikke med en stor skærm, lyder det fra iSuppli.

Overflod af LCD-skærme på vej
I første kvartal 2003 blev der globalt markedsført 13,988 millioner enheder. Efterspørgslen lå i denne periode på 13,605 millioner enheder, hvilket i praksis vil sige, at udbuddet knap nok kunne leve op til efterspørgslen. Med så lille en margin mellem udbud og efterspørgsel vil der uvilkårligt opstå flaskehalse på nogle markeder.

I første kvartal 2004 var situationen en helt anden, rapporterer iSuppli. Her lå udbuddet på 14,548 millioner enheder og efterspørgslen på 13,050 millioner enheder.

Samtidig stiger den samlede produktionskapacitet fra Østens fabrikker i takt med, at flere og flere aktører træder ind på markedet, samtidig med at de eksisterende producenter etablerer nye produktionsenheder.

Yderligere ser det ud til, forklarer iSuppli, at salget af LCD-baserede tv-apparater ikke helt lever op til forventningerne, så hvis producenterne fortsætter med at øge kapaciteten på de store skærmformater, er det ikke usandsynligt, at markante prisfald på flade desktop-skærme i 17- og 19-tommer-formaterne vil blive dagens orden i andet halvår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere