Ny skærm-teknologi med en milliard farver

En ny teknologi fra japanske Sharp giver større farverigdom på LCD-skærme.

Sharp har udviklet ny software, som gør det muligt for LCD-skærme at vise mere end én milliard farver. Forskerne har undersøgt, hvordan det menneskelige øje registrerer lysstyrke og farve, og brugt resultatet til at ændre den metode, som LCD'en anvender til at styre den enkelte pixel.


Heihachiro Ochiai, en talsmand for Sharp, forklarer at nuværende LCD-skærme kan gemme 8 bit per RGB (rød, grøn, blå) farveniveau. Det betyder at skærmen kan vise omkring 16,7 millioner farver. Den nye software - som ikke kræver udskiftning af skærmens hardware - bruger skærmens 8-bit farver til at simulere 10-bit farver.


De første skærme med den nye software kommer på markedet indenfor to til tre år, fortæller Ochiai til nyhedstjenesten IDG News Service. Microsoft og andre firmaer har allerede udviklet software, som kan håndtere 10-12 bit per farveniveau, men farverne kan ikke vises med de eksisterende LCD-skærme.


(Kilde: IDG News Service)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    KEYBALANCE A/S
    Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere


    Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

    For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere