Forbrugerrådet kritiserer reparationsgebyrer

Forbrugerrådet blæser til kamp mod butikkers misbrug af gebyrer. Men rådet vil ikke dokumentere sine beskyldninger og henviser til en artikel i bladet Tænk - som udkommer om 10 dage.

Forbrugerrådet vil have politikerne til at se nærmere på de såkaldte undersøgelsesgebyrer, som rådet mener butikker bruger til at skræmme forbrugerne fra at indlevere defekte varer til reparation.

Af rådets hjemmeside fremgår det, at man har modtaget et stigende antal henvendelse om butikker, som opkræver et gebyr, når kunder henvender sig med en reklamation på den vare, de har købt. Gebyrerne ligger oftest mellem 100 og 1.000 kroner.

Som et eksempel nævner Forbrugerrådet en sag, hvor en kunde ved indleveringen af et surround-anlæg får at vide, at butikken vil opkræve et gebyr, såfremt det viser sig, at varen ikke fejler noget. Det indvilliger kunden i. Men da varen kommer retur fra værkstedet lyder beskeden, at varen ingenting fejler.

Forbrugerrådet mener, at butikken i den mellemliggende tid har fået anlægget repareret og dermed reelt har brugt gebyret som betaling for reparationen. Ifølge rådet er der alt for mange tilsvarende historier. Derfor vil Forbrugerrådet have politikerne til at se Købelovens gebyrregler efter i sømmene.

Forbrugerrådets beskyldninger er en reaktion på en endnu ikke offentliggjort artikel i rådets blad, Tænk, som udkommer om 10 dage, den 29. august.




IT-JOB

Vive - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd

Erfaren datamanager med registerkompetencer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Underdirektør til gældsområdet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere