Dansk tænketank: EU skader konkurrencen

Den danske tænketank MarkedsCentret fastholder sin kritik af EU-sagen mod Microsoft og opfordrer til at tage EU's konkurrence- og monopol-lovgivning op til revision.

Foreningen af Open Source Leverandører i Danmark mener at den danske tænketank MarkedsCentret bruger en verdensfjern argumentation, når den hævder, at EU-sagen mod Microsoft er en trussel mod fremtidig forskning og innovation. Men nu tager MarkedsCentret til genmæle og afviser påstanden om, at der reelt kun er en leverandør på markedet.

»Faktum er at der idag er bedre muligheder end nogensinde for at gå ind på markedet og tilbyde alternativer til Microsoft samt at mængden af allerede eksisterende alternativer også er større idag end de var da Bill Gates startede Microsoft i 1975,« siger Chresten Anderson, der er formand for MarkedsCentret.

Han henviser til, at Foreningen af Open Source Leverandører tæller firmaer som Hewlett Packard, IBM, Novell og Sun Microsystems blandt sine medlemmer, der alle har mulighed for at udfordre Microsofts position.

»Intet forhindrer den danske stat i at misbruge skatteydernes penge på dyrere alternativer til Microsoft og Windows. Men sund fornuft burde forhindre myndighederne i Bruxelles i at underminere forudsætningerne for vækst og innovation - nemlig den private ejendomsret,« siger Chresten Anderson.

Han mener at det er på tide, at EU's konkurrence- og monopol-lovgivning tages op til revision.

»Den nuværende konkurrencepolitik, der blandt andet afspejler sig i sagen mod Microsoft, gavner hverken forbrugerne eller markedsudviklingen. Vi kan derimod konstatere, at bestemte virksomheder bruger konkurrence- og monopol-lovgivningen til at sikre sig politisk beskyttelse mod konkurrence,« siger Chresten Anderson.

Tænketanken opfordrer EU-Kommissionen til at bekæmpe de enkelte landes subsidier til deres nationale favoritter, afvikle al indirekte og direkte EU-støtte til bestemte brancher og medvirke til en afskaffelse af al offentlig prisregulering.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Studentermedhjælper til Toldområdet i stor IT-styrelse

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist med flair for økonomi i projekter og drift

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-projektledere til forretningskritiske projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere