Microsofts nye dokumentformat skaber problemer

Kontorpakken Office 2007 er på vej ud til forbrugerne, men der er allerede problemer med det nye filformat Open XML.

Microsoft har frigivet sin kontorpakke Office 2007 til erhvervsbrugere den 30. november, mens private må vente indtil den 30. januar. Kontorpakken bruger et nyt filformat kaldet Open XML, der er Microsofts svar på ODF-formatet. Men problemet er, at dokumenter gemt i Open XML ikke nødvendigvis kan åbnes med andre programmer.

Hvis man bruger Office XP eller Office 2003 kan man hente en Office Compatibility Pack, der tilføjer understøttelse for Open XML, men det gælder ikke for Mac-udgaven af Office. Microsoft har annonceret en Open XML udvidelse til Mac Office, men den kommer først i marts eller april næste år - altså to-tre måneder efter den brede lancering af Office 2007.

I mellemtiden anbefaler Microsoft, at Mac-brugere bør bede alle deres kontakter om at sende dokumenter i Office 2003-format i stedet for Open XML. Ellers kan det nemt ske, at modtageren ikke kan åbne dokumenterne.

Problemet gælder også for brugere af OpenOffice.org kontorpakken, der heller ikke understøtter Open XML. Novell har annonceret et plug-in, som i det mindste skal gøre det muligt at åbne Open XML tekstdokumenter i OpenOffice.org.

Det første plugin skal være tilgængeligt i slutningen af januar, mens oversættelsesmoduler til regneark og præsentationer først kommer senere i 2007. Novell vil frigive koden som open source og indstille den til optagelse i projektet OpenOffice.org.

Men hvis man vil være helt sikker på, at modtageren kan åbne dokumenter skabt i Office 2007, er den eneste sikre vej at gemme dem i et af de ældre filformater.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere