Københavnske skolelærere bliver it-mønsterbrydere

Danmarks skolelærere er en af de få faggrupper, der ikke får en bærbar pc udleveret af deres arbejdsgivere. Nu lysner det imidlertid for lærerne i København.

En bærbar pc i den absolut pæne ende af mellemklassen er snart på vej til alle de københavnske skolelærere, som gider have den.

Pc'en bliver en lille vaks sag med Core2Duo-processor, 14 tommer skærm og en vægt på godt to kilo, og den skal først afleveres tilbage efter tre år. I alt regner Københavns Kommune med, at 3.600 skolelærere vil sige »ja tak« til tilbudet, som er et led i kommunens plan for at løfte det generelle faglige niveau på skolerne nogle nøk opad.

Når de tusindvis af pc'er er klar til udlevering i begyndelsen af næste år, kan de gøre de københavnske lærere til it-mæssige mønsterbrydere i forhold til mange af deres kolleger i det øvrige land.

Flertallet af danmarks skolelærere er nemlig stadig blandt de få, som ikke enten får udleveret en bærbar pc af deres arbejdsgiver eller får mulighed for at købe en billigt gennem en hjemmepc-ordning. Baggrunden er blandt andet, at lærere har krævet pc'ere udleveret som arbejdsredskab uden at skulle betale for det - og det får de københavnske lærere altså mulighed for nu.

Pc'erne, som kommer til at koste kommunen 7,7 millioner kroner, bliver lige som de øvrige pc'er i den københavnske skoleforvaltning udstyret med operativsystem og programmer fra Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere