Conficker.C har kun inficeret 1,2 million computere

Hysteriet omkring den verdensomspændende Conficker-orm viser sig endnu engang at være overdrevent. Conficker.C varianten har inficeret mindre end en promille af computere på nettet.

Sjældent har en orm fået så massiv opmærksomhed og medieomtale som den hidtil harmløse Conficker-orm. I dagene op til 1. april, hvor C-varianten af ormen var programmeret til at hente en opdatering gik medier og sikkerhedsfirmaer amok i skrækscenarier om, hvad ormen ville finde på.

Men scenarierne var en anelse overdrevne. En ny analyse foretaget af Conficker Working Group viser nemlig, at kun 1,2 millioner computere er inficeret med C-varianten. Selvom Conficker Working Group finder tallet højt, så er det 10 gange mindre end eksperternes skøn, da hysteriet var på sit højeste. 1,2 millioner computere er mindre end en enkelt promille af de 1,5 milliarder computere der vurderes at være online.

Conficker.C blev opdateret forleden uden det udløste 3. verdenskrig. I stedet er opdateringen et ironisk højdepunkt på historien. Det viser sig nemlig, at ormen nu installerer et falsk antivirus program, der beder vedkommende om at betale for en opdatering. Bagmændene scorer pengene.

Netop falske antivirusprogrammer lever højt på den panik som ægte antivirus og it-sikkerhedsfirmaer spreder på nettet med deres konstante advarsler om orme, virus, zombier og russiske cybergangstere. Det er med andre ord netop hysteriet omkring Conficker.C, der giver bagmændene penge på kontoen.

Udover de 1,2 millioner inficerede Conficker.C computere er yderligere 3,4 millioner computere inficeret med A og B varianten, men deres funktion er at sprede sig og mutere til C-varianten. De kan ifølge Dennis Rand fra Csis teoretisk set stadig blive opdateret til C-varianten.

Hvis du er bange for at være blandt den uheldige promille af inficerede computerejere, så kan du tjekke her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere