Kvinde i spidsen for Yahoo

Yahoo skal klare sig gennem finanskrisen og kampen om annoncørerne med en 60-årig kvinde ved roret. "Vi skal sparke røv," siger hun.

Yahoo har udnævnt den 60-årige Carol Bartz til at rydde op i den detroniserede konge blandt søgemaskiner.

Hun har tidligere ført Autodesk til succes og sidder i bestyrelsen for Intel og Cisco, ligesom hun var en af præsident George Bush jr. teknologirådgivere.

Dermed er to måneders jagt på en afløser for stifteren Jerry Yang slut, og Yahoo kan endelig fokusere på at overleve finanskrisen og kampen om annoncørerne.

2008 var et rædselsår for Yahoo, der blandt andet afviste et overtagelsestilbud fra Microsoft, der lå langt over, hvad virksomheden i dag er værd. Jerry Yang satsede i stedet på et samarbejde med Google, som Google i sidste ende trak sig fra.

Analytikere peger på, at Yahoo i flere år har manglet en klar identitet og i stedet fremstår som en gigantisk rodebutik. Det rod gennemsyrer tilsyneladende hele organisationen og Carol Bartz opgave bliver at skabe klar fokus for Yahoo og medarbejderne.

Carol Bartz bliver beskrevet som en humoristisk og bestemt dame, og under et telepressemøde i dag sagde hun:

"Giv os for fanden noget rum, så vi kan sparke røv," skriver Yahoo Bizz.

En tidligere medarbejder fra Autodesk, som gik fra 300 millioner dollars om året i indtægt til 1,5 milliard dollars under Carol Bartz ledelse, beskriver hende som god til at holde fokus.

"Hun kan se essensen, fordi hun ikke bruger tid på at bekymre sig om, hvordan folk har det med det. Hun er altid drevet af det, som er bedst for forretningen".

Carol Bartz anerkender, at Yahoo befinder sig i dødvande.

"Yahoo er et stort brand med en stærk teknologi og mange fordele. Men man kan ikke benægte, at Yahoo har haft enorme udfordringer i det seneste år. Jeg tror, at der er er enorme muligheder for at skabe værdi for aktionærerne, medarbejderne og kunderne," siger hun.

I et tidligere interview fortalte Carol Bartz, at hun forelskede sig i computere i 1967, da hun så en IBM 1620.

Hun var chef for Autodesk fra 1992-2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere