Artikel top billede

Børn har gavn af onlinevenner

Teenagere vægter omgangskredsen og onlinevenner lige højt. Og det er godt.

“Sluk nu for den computer og gå ud og snak med nogen ”rigtige” mennesker“.

Mange forældre anser ikke onlinebekendtskaber som de optimale venner for deres unge poder, men den opfattelse er måske forkert.

En større undersøgelse udført af finske forskere anslår, at mange børn faktisk har en stærkere tilknytning til personer via nettet end deres umiddelbare kreds af venner og familie. Og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

Forskerne hævder, at det er vigtigt for børns udvikling og karakter, at de kan omgive sig med personer, som de har fælles interesser med.
Undersøgelsen viser, at onlinegrupper kan fungere som stærke, psykologiske forankringspunkter for børnene. Det vil sige, at spil, sociale tjenester og andre væresteder på nettet skal ses som meget vigtige elementer i unge menneskers socialisering.

Det fremgår også af undersøgelsen, at teenangere ofte kan have et lige så stærkt bånd til online venner som deres egen familie.

Undersøgelsen er lavet i Japan, Storbritannien og Spanien. Næsten 5000 børn og unge mellem 13 og 18 år fra portalen Habbo deltog. Der var ikke nogen forskel i de forskellige nationaliteters besvarelser.
Forskerne siger dog, at der er forskelle i de måder, som onlinefællesskaber og virtuelle verdener bruges i de tre lande. I Spanien bruges portalerne og hjemmesiderne ofte til at skabe kontakt til vilkårlige personer. I Japan er net-portalerne nærmere et redskab til at holde kontakt med eksisterende venner.

Undersøgelsen var ledet af dr. Vili Lehdonvirta fra universitetet i Helsinki og professor Pekka Räsänen ved universitetet i Turku. Hele undersøgelsen "How do young people identify with online and offline peer groups?” er offentliggjort Journal of Youth Studies.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere