Hostingfirmaer bryder markedsføringsloven

Flere danske hostingfirmaer reklamerer med meget billige webhoteller. Men de glemmer at informere om momsen.

Flere danske hostingfirmaer bekriger hinanden med webhoteller til næsten ingen penge. Men den gyldne regel skal kommes i hu: »Hvis det lyder for godt til at være sandt, er det nok også.«

Flere af udbyderne overtræder nemlig markedsføringsloven. Den siger ganske utvetydigt, at markedsføring til private altid skal være med priser inklusiv moms. Og her finder man sagens kerne. At momsen bliver lagt på bagefter.

Det vil sige, at det webhotel, du har købt til 9 kroner om måneden pludselig koster 12 kroner om måneden. Og det må man ikke, ifølge Katrine De Neergaard, jurist ved Forbrugerstyrelsen. Styrelsen udtaler sig ikke om konkrete sager, men hvis man markedsfører et produkt til private skal man inkludere momsen. Ellers er der tale om lovbrud.

Fælles for hosting-firmaer som Surftown, One.com og Web10, er deres lave pris. I hvert fald på overfladen. For de lægger alle tre momsen oven i prisen:

Surftown laver på deres forside en opdeling af privat- og erhvervskunder. Nederst på siden skriver de, at alle de opgivne priser er uden momsen.

Web 10 og One.com dækker sig ind under, at man skal vælge om man er privat- eller erhvervskunde.

Men det er ikke godt nok, ifølge pressemedarbejder ved Forbrugerrådet Bent Bøkman. Loven er ganske utvetydig på det punkt. Hvis et produkt markedsføres til private, skal prisen være inklusiv moms.

ComOn forsøgte at kontakte de tre firmaer, men ingen af dem har tilsyneladende telefon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere