Jensby undersøgte ikke politisag mod Bagger

Det var tilsyneladende uinteressant for Asger Jensby at Stein Bagger blev politianmeldt for dokumentfalsk i Amagerbank-sagen fra 2003.

Asger Jensby har ikke som tidligere hævdet gennemført en undersøgelse af sagen om den politianmeldelse, som Amagerbanken i 2003 indgav mod Stein Bagger.

Jensby har ellers givet indtryk af, at Amagerbank-sagen gav anledning til en advokatundersøgelse, som dokumenterede, at der ikke var noget at komme efter.

Nu viser det sig, at advokatundersøgelsen blot bestod i, at Jensbys advokatfirma skrev et brev til Stein Baggers advokat og spurgte om, der var noget at kommet efter. Ingen papirer blev gennemgået og ingen af de involverede blev udspurgt, skriver BT, som har talt med en kilde i advokatfirmaet Plesner, som ikke ønsker at stå frem med navns nævnelse.

Svaret fra Stein Baggers advokat Lars Kjeldsen lød, at sagen var tynd, og at Bagger ikke havde gjort noget ulovligt. Derefter foretog man sig ikke yderligere i Asger Jensbys advokatfirma.

Ifølge Ritzaus Bureau var sagen ellers temmelig alvorlig.
Sagen stammede oprindeligt fra 2002 hvor Amagerbanken havde krævet sikkerhed, før man ville hæve IT Factorys kassekredit. Som sikkerhed udleverede Stein Bagger kopier af to regninger, som IT Factory angiveligt skulle have udskrevet til en svensk kunde - firmaet Scandinavian Pro Products. Regningerne lød på til sammen fire millioner kroner. Desuden kunne Bagger præsentere en faxet erklæring fra direktøren i det svenske firma, Royne Carlsson, som bekræftede gælden til IT Factory.

Papirerne gjorde banken tilfreds, og IT Factory fik sin forhøjelse af kassekreditten. Men da banken ville have sine penge, afviste det svenske firma ifølge BT, at man nogensinde har handlet med IT Factory. Faxen viste sig at være falsk, og Amagerbanken endte med at melde Stein Bagger til politiet for dokumentfalsk. Politiet droppede siden sagen, da det indleverede materiale - faxen og regningerne - var af så dårlig kvalitet, at det ikke blev vurderet til at kunne holde som bevismateriale i en retssag.

Scandinavian Pro Products er et mindre firma i helsebranchen og blev i 2004 overtaget af Dansk Droge, der også fremstiller vitaminer og helsekostprodukter. Direktør Royne Carlsson bekræfter overfor ComON, at Scandinavian Pro Products ikke har handlet med it-udstyr med IT Factory og at man aldrig har handlet med it-produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere