Playstation bliver ikke kaldt tilbage

Det franske nyhedsbureau AFP skriver at Sony tilbagekalder alle Playstation-konsoller fra det skandinaviske marked. Men historien er forkert og skyldes angiveligt en forkert oversættelse af en artikel i Svenska Dagbladet.

En artikel i Svenska Dagbladet - som bliver citeret i en melding fra det franske nyhedsbureau AFP - har skabt forvirring om Playstation One konsollen. AFP skriver at Sony vil tilbagekalde hele Playstation-serien fra det skandinaviske marked.


Baggrunden for historien er et hollandsk importforbud mod Playstation som blev udstedt i sidste uge. Hollandske miljøteknikere havde fundet forhøjede cadmium-værdier i nogle kabler, som sælges sammen med konsollen, og det fik hollænderne til at nedlægge forbud mod importen. Sony bekræftede historien overfor ComON og lovede, at en ny sending med Playstation konsoller, hvor problemet var løst, vil nå ud til de europæiske butikker i god tid inden jul.


Den hollandske sag har betydning for Playstation-salget i hele Europa, fordi Sonys europæiske import går gennem de hollandske havne. Men Sony har hele tiden understreget, at der kun er tale om et recycling-problem og ikke nogen som helst form for sundhedsfare for konsollens brugere. Sony vil ikke tilbagekalde konsoller, som allerede er sendt ud i forretningerne.


Historien i "Svenska Dagbladet" handler om et midlertidigt "stop" for salget af Playstation One og ikke en "tilbagekaldelse". En forkert oversættelse er tilsyneladende skyld i misforståelsen.


Marc Skouborg fra Egmont Interactive, der er den danske distributør af Playstation, bekræfter overfor ComON, at misforståelsen skyldes en forkert oversættelse.


- Der har været et par misforståelser hos den europæiske presse efter
udgivelsen af artiklen i Sydsvenska Dagblad tidligere på ugen. Ifølge
Sydsvenskas artikel, så blev det svenske PS one imidlertidigt stoppet efter
man opdaget problemet i Holland og indtil man har udskiftet alle kablerne
har man selvfølgelig haft et stop i leverancen fra Sony, siger han.


(Kilde: Futurezone)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    EG Danmark A/S
    Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere