IT-avisen ComON: Orme kan føre til offentlig IT-kontrol

Danske virksomheder blev hårdt ramt af Sobig.F ormen, og det rejser nu spørgsmålet om virksomhederne skal stå til ansvar over for det offentlige med hensyn til IT- og internetsikkerhed. Det skriver IT-avisen ComON i denne uge.

Skal danske virksomheder i fremtiden stå til ansvar over for det offentlige med deres IT- og internetsikkerhed? Det spørgsmål er blevet aktuelt, efter at Danmark blandt andet kom ind på en andenplads over lande med flest computerer inficeret af Sobig.F ormen, der hærgede i august.

I USA, der indtog førstepladsen, ventes politikerne i Kongressen til efteråret at diskutere et forslag om, at virksomhederne fremover skal redegøre for deres IT- og internetsikkerhed på samme måde, som de i dag indberetter oplysninger om arbejdsmiljø og arbejdssikkerhed.

Set i lyset af hvor stor skade Sobig.F og Blaster gjorde i de danske netværk i august måned, rejser spørgsmålet sig, om ideen skal overføres til danske forhold.

Fra politisk hold finder Socialdemokraternes IT-ordfører, Thomas Adelskov, ideen sympatisk.
»Jeg synes, at der bør overvejes en dansk model. IT-sikkerhed er ikke længere kun et spørgsmål om den enkelte virksomheds egen usikkerhed, men i lige så høj grad et sårbarhedsspørgsmål for hele samfundsøkonomien,« siger Thomas Adelskov.

Men hos HTS - Handel, Transport og Serviceerhvervene frygter man, at en indrapporteringsordning vil lægge yderligere administrative byrder på især de mindre og mellemstore virksomheder.

»Vi er usikre på, hvor stor konkret effekt det vil have. Vi frygter, at det bare vil ende i papirnusseri og endnu mere administrativt bøvl for virksomhederne,« siger afdelingsleder i HTS, Carlos Villaro Lassen.

En af ideerne med forslaget om indrapportering er, at ikke bare den IT-ansvarlige, men også virksomhedens øverste ledelse bliver opmærksom på IT-sikkerheden. Men det argument køber man ikke hos HTS.
»Cheferne vil alligevel sende skemaet ned til IT-afdelingen og bede dem om at udfylde det,« siger Carlos Villaro Lassen.


Læs hele historien i dagens udgave af IT-avisen ComON. Læs blandt andet også om:

Firmaer kender ikke de nye spam-regler
Mere end halvdelen af de danske virksomheder kender ikke de nye regler for elektronisk markedsføring.

Staten overvejer lov om danske domæner
Regeringen har nedsat et udvalg, som skal vurdere om der skal en egentlig lovgivning til på domænenavnsområdet.

Åben krig mellem SCO og open source-bevægelsen
SCO beskriver open source-samfundet som en modkultur uden sans for spillereglerne på det kommercielle marked, mens open source-guruer betgener firmaets direktør som løgnagtig.


I denne uge sætter ComON også fokus på projektorer og plasmaskærme:

Plasmaskærmen synger på sidste vers
Om to år har LCD-skærmen udkonkurreret plasmaskærmen. Det er forudsigelsen fra Philips, mens LG Electronics holder fanen højt.

Priserne holder sig
Man skal ikke sætte næsen op efter store prisfald på projektorer i fremtiden, selv om prisen er styrtdykket det sidste år.

Plasmaskærme gør elmåleren rundtosset
En plasmaskærm ser indbydende ud på overfladen, men bag facaden gemmer sig en energisluger i topklasse.

Alle kneb gælder mod projektor-tyve
Pinkode-låse og bevægelsessensorer er blot nogle af våbnene i krigen mod tyverier af projektorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere