Web-guiden uge 37

Navn: Boxman


Adresse: http://www.boxman.dk


Emne: Underholdningsbutik


Beskrivelse: CD'ere, bøger, købefilm og computerspil er blandt de produkter, som er bedst egnede til elektronisk salg over Internet. De har ingen forfaldsdato, og man behøver ikke omfattende rådgivning i forbindelse med købet. Boxman, en ny dansk Internet-forretning efter svensk forbillede, tilbyder musik-CD'ere, film på DVD-skiver og computerspil. Det er varer, som man længe har kunnet bestille fra udlandet over Internet, ofte med klækkelige rabatter, men forsendelsestiden er lang og man skal betale dansk moms af varerne. Boxman-kataloget, der indtil videre tilbyder omkring 100.000 forskellige titler, tilbyder lave priser, der ligger betydelig under detailhandelens tilbudspriser. Den bestilte vare fremsendes med posten, og vil være fremme i løbet af 2-5 døgn. Kunden kan vælge mellem to betalingsformer; enten per kreditkort, med en krypteret SSL-forbindelse, eller per vedlagt faktura med girokort.


Design: Boxman ligner designmæssigt de mange andre elektroniske butikker, der har åbnet dørene på Internet i de sidste år. Den righoldige brug af grafik betyder, at siderne kan være lidt tunge at hente, specielt hvis man benytter en langsom modem-forbindelse - måske burde firmaet tilbyde en "kun-tekst" version af siderne. Navigeringen er nem og overskuelig - man springer mellem de tre hovedkategorier "cd", "dvd" og "games", og forgrener til underkategorier med forskellige genrer og temaer.


Opdatering: I kategorien "Boxnews" findes film- og musiknyheder, lange velskrevne artikler, der sætter fokus på nyudgivelser. I skrivende stund stammer den sidste nyhed fra den 27. august, så nyhedsafdelingen kunne måske trænge til at blive opdateret lidt oftere.


Links: Det har ikke umiddelbart været muligt at finde links ud af systemet. Det kan måske ses som værende logisk hos en forretning, der jo skal tjene sine penge på at fastholde kunderne, men henvisninger til pladeselskabernes hjemmesider ville nu ikke skade.


Omfang: Ifølge Boxman indeholder databasen 100.000 titler, og man forventer inden årets udgang at være oppe på 300.000. Boxman har store planer med web-stedet; målet er at skabe et mødested på nettet, hvor danske Internet-brugere ikke alene kan købe CD'ere, spil og film, men også kan tale med hinanden og finde alle mulige former for underholdning og kommunikation. Firmaet planlægger således live-transmissioner fra koncerter, interaktive konkurrencer, sladrehjørner med chat osv. Det vil også være muligt for de besøgende at lancere deres egne musik-demoer på web-stedet. I forhold til planerne kan den nuværende hjemmeside beskrives som værende lidt tynd, men det kan selvfølgelig undskyldes med, at tjenesten lige er startet. Videofilm på VHS-kassetter og bøger er nok de mest åbenlyse mangler i varesortimentet.


Målgruppe: Shoppende Internet-brugere.


Samlet vurdering: Det samlede indtryk er meget positivt, og der kan ikke være tvivl om, at Boxman repræsenterer et spændende og vigtigt tiltag på det danske Internet. Bestillingssystemet kunne ikke være lettere - man skal blot en enkelt gang udfylde et kort formular med navn og adresse, der så gemmes og kan fremkaldes med det rigtige brugernavn og kodeord - og det er et stort plus, at man kan få tilsendt en faktura med girokort, hvis man ikke råder over et kreditkort. Det har ikke været muligt at finde egentlige fejl i systemet - dog fungerer søgefunktionen tilsyneladende ikke med computerspil, selvom søgeboksen fremkommer øverst i vinduet i "Games" kategorien. Oplysningen om, at man ikke kan søge i kataloget over computerspil, findes ingen steder, hvilken kan være frustrerende.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Despec Denmark A/S
    Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere