YouTube-sag kan også ramme Apple

En retssag mod videotjenesten YouTube for copyright-krænkelse kan også ramme Apple.

Den nye iPhone fra Apple indeholder en knap i hovedmenuen der linker direkte til videotjenesten YouTube, hvor iPhone-brugerne kan vælge blandt 10.000 specialformaterede videoklip. Men denne funktion kan nu ramme Apple som en boomerang. For firmaet kan risikere at blive inddraget i de igangværende retssager mod YouTube.

Den kendte amerikanske journalist Bob Tur, der blandt andet har filmet mange biljagter fra sin helikopter, sagsøgte for et år siden YouTube for copyright-krænkelse. Han overvejer nu at sagsøge Apple.

»Apple har skabt et apparat som nu bruges til at udveksle piratkopieret indhold. Steve Jobs er en genial mand og jeg er Apples største fan. Jeg væmmes over, at han kan vende det blinde øje til (copyright-krænkelse, red.),« siger Bob Tur til CNET.

Men juridiske eksperter tvivler på, at Apple kan blive dømt til at betale erstatning i en sådan retssag. For det er YouTube, og ikke Apple, der leverer videomaterialet, og det er ikke engang sikkert, at YouTube kan gøres ansvarlig. Desuden har Apple formodentlig sikret sig i sin kontrakt med YouTube, at man ikke kan blive ramt af eventuelle søgsmål.

Apples iPhone er ikke kompatibel med det Flash-format, der bruges på YouTube, og derfor skal alle videoerne først konverteres til H.264 format, før de kan afspilles på telefonen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere