Tele2 anker IFPI-dom til landsretten

Fogedrettens kendelse, om at Tele2 skal blokere for kundernes adgang til PirateBay, skal nu behandles i landsretten. Tele2 har efter aftale med de øvrige teleselskaber anket sagen.

Teleselskaberne mangler klare retningslinjer, når indehavere af beskyttet materiale vil have dem til at blokere for deres kundernes adgang til materialet. Det er baggrunden for, at Tele 2 med opbakning fra en samlet telebranche nu anker Fogedrettens blokerings-kendelse og i stedet får sagen behandlet ved en "rigtig" domstol, nemlig landsretten.

»Der er enighed i kredsen af internetudbydere i Danmark om, at der er behov for at få en afklaring på de juridiske rammer på området, så der fremover er klare retningslinjer,« hedder det i en pressemeddelelse fra Tele2 i dag.

Selskabet har allerede indledt en såkaldt justifikationssag - en formel proces i det fogedretslige system, som skal til, før sagen kan ophøjes til de egentlige domstole.

»Vi har valgt at kære, fordi der er en række juridiske uklarheder i selve kendelsen. Først og fremmest er der stor usikkerhed om, hvad internetudbyderne rent faktisk er forpligtet til at gøre for at forhindre deres kunder i at få adgang til hjemmesiden piratebay.org,« siger regulatorisk chef i Tele2, Nicholai Pfeiffer og fortsætter:

»Hvis man vil pålægge internetudbydere at blokere for deres kunders adgang til hjemmesider på internettet, er det nødvendigt med klokkeklare retningslinjer. Vi bevæger os gradvist ind i en gråzone, hvor internetbrugerne fremadrettet kan blive begrænset i deres adgang til lovligt indhold på nettet, uden at der er fuldstændig klarhed over det juridiske grundlag,« afslutter Nicholai Pfeiffer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere