Fyringer gav rekordår i Scandinavian IT Group

SAS' it-selskab, der i december blev solgt til CSC, fyrede sig til et rekordår i 2003, selv om omsætningen faldt. I år forventer selskabet at blive yderligere presset af SAS' krise.

Det blev et rigtigt flot 2003 på bundlinjen for Scandinavian IT Group (SIG), der efter CSC' køb af selskabet i december har skiftet navn til CSC Airline Solutions. Selskabet tjente 72,9 millioner kroner, hvilket er en stigning på 57 procent i forhold til høsten i 2002 på 46,5 millioner kroner.

Bag tallene gemmer sig dog omridset af et selskab, der er hårdt presset af milliardunderskuddet i SAS og krisen i luftsindustrien generelt. Det betyder, at omsætningen til trods for, at SIG's indtægter fra hosting-aktiviteterne talte med i fuldt omfang i 2003 - mod kun et halvt år i 2002, faldt 30 millioner kroner til 1,19 milliarder kroner.

Det skandinaviske flyselskab, som står for over 80 procent af omsætningen i SIG, presser priserne og forventes samtidig at reducere ordre-antallet i 2004.

At der alligevel er fremgang i resultatet skyldes primært en markant fokusering på nedbringelserne af omkostningerne. Således har selskabet sparet 57,7 millioner kroner i lønninger til personalet. Alene i Danmark blev afskediget 75 ansatte i 2003, så der nu er 630 beskæftiget mod 705 i 2002.

Samtidig er SIG blevet væsentlig bedre til at få hævet kronerne i hjem fra kunderne. Selskabets tilgodehavender er blevet reduceret til næsten en sjettedel fra 58,7 millioner kroner ved udgangen af 2002 til 10,1 millioner kroner ved udgangen af 2003. Det har medvirket til en markant forbedring af selskabets likvide midler. Ved indgangen til 2004 lå der 102,6 millioner kroner i selskabets pengekasse mod 31,2 millioner kroner året før.

»Det er lykkedes at reducere omkostningerne på alle omkostningsgrupper i forhold til budget og i forhold til de faktiske omkostninger i 2002,« forklarer selskabet i årsrapporten, der indeholder følgende forventninger til 2004:

»Det forventes, at den faldende efterspørgsel efter it-løsninger fra luftsindustrien fortsætter ind i det nye år, hvilket vil medføre en reduceret omsætning for selskabet i 2004.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere