Stigende censur af internettet

Forskere advarer mod stigende censur af internettet. Det værste er, at de bedste teknikker bliver givet videre.

En gruppe forskere har studereret tendenserne på nettet, og advarer om, at internetcensur griber om sig.

OpenNet-initiativet, der blandt andet tæller forskere fra Harvard, Cambridge, Oxford og Torontos universiteter, har undersøgt 40 lande på nettet for brug af censur.

Helt i censurtoppen figurerer lande som Kina, Iran, Saudi-arabien, Tunesien, Burma og Uzbekistan.

Men forskerne opfattede den hastige udbredelse af netcensur som den mest kritiske udvikling. For eksempel lærer andre lande af Kina, som er et af de mest erfarne, hvad angår censur af nettet. Zimbabwe bruger for eksempel den samme teknologi som Kina.

En af de mest anvendte teknikker til at censurere er det avancerede »keyword-logging,« hvor brugen af bestemte ord fører til blokering af et site.

En anden trend forskerne påviser, er lande der blokerer en hel applikation. Som eksempel nævner de Pakistan, som blokerer for Googles blog-service.

Et eksempel på censurens omkostninger ses tydeligt i sagen om den kinesiske journalist Shi Tao. Yahoo! Hong Kong udleverede en mail fra Shi Tao til udenlandske kollegaer.

Shi Tao skrev, at de kinesiske myndigheder havde i sinde at censurere nyhedsrapportering om 15-året for massakren på Den Himmelske Freds Plads.

Myndighederne i Hong Kong kunne ikke afgøre, hvorvidt Yahoo! havde overtrædt databehandlingslovene, og en politisag mod Yahoo! Hong Kong, som ejer Yahoo! Kina, blev droppet.
Officielt hed det, at sagen ikke var indenfor deres ressort, da databehandlingen foregik i Kina, ikke Hong Kong.

Sagen resulterede i at Shi Tao blev dømt til 10 års fængsel.

Financial Times har et kort over de værste syndere og deres censurtiltag her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere