Bill Gates er gået i stå

Ifølge Magasinet Forbes' liste over verdens rigeste er Bill Gates stadig verdens rigeste mand, men væksten i hans formue er stagneret.

Forbes Magazine har netop offentliggjort sin årlige liste over verdens rigeste personer. Listen toppes som så ofte før af Microsofts Bill Gates, men hans forspring skrumper ind, og Michael Dell kommer sprintende i ydersporet.

Ifølge Forbes' liste er Bill Gates god for 260 milliarder kroner. På andenpladsen følger Warren Buffet med 245 milliarder kroner. Defra er der et spring ned til de følgende otte, som alle har formået at skrabe mellem 100 og 140 millarder kroner sammen.

Michael Dell er en af de it-folk, der for alvor har fået gang i indtjeningen. Dell-bossen er en af de få, der kan præsentere en klar fremgang i danske kroner fra 78 milliarder til 89 milliarder - hans fremgang dækker over et godt ryk fra 12,5 til 16 milliarder dollar. At kun ganske få ser ud til at være gået frem, når man måler formuerne i danske kroner, hænger naturligvis sammen med den stadigt faldende dollarkurs.

Generelt gør it-milliardærerne gør sig igen i år pænt på listen, og branchen har således fire repræsentanter i top-10 mod kun to sidste år - en af it-højdespringerne er Carlos Slim Helu, der gået frem fra en 17.-plads sidste år til en plads som nummer fire på dette års liste. Paul Allen er gået tilbage fra en femte- til en syvendeplads, og Larry Ellison er gået frem fra nummer 12 til nummer ni.

Her er et udsnit af dette års liste:

1. Bill Gates - 260 milliarder kroner - Microsoft
4. Carlos Slim Helu - 132 milliarder kroner - Mexicansk telekonge
7. Paul Allen - 117 milliarder kroner - Microsoft
9. Lawrence Ellison - 102 milliarder kroner - Oracle
18. Michael Dell - 89 milliarder kroner - Dell
24. Steven Ballmer - 67 millarder kroner - Microsoft




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analysts til samfundsvigtige it-projekter

Unik System Design A/S

Head of Internal IT
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere