Projektkaos æder it-gevinster op

I fire ud af ti tilfælde overskrider de danske virksomheder budgettet, når de køber nyt økonomisystem - og typisk ender systemet med at blive 20 procent dyrere end planlagt.

Dårlig styring og for få afsatte ressourcer betyder ofte, at de danske virksomheder kommer til at bruge for mange penge, når de køber nyt it-system.

Sådan lyder konklusionen i en endnu ikke offentliggjort rapport om det danske ERP-marked lavet af ERP-analytikeren Herbert Nathan, skriver Dagbladet Børsen.

»I gennemsnit bliver budgetterne fortsat overskredet ved fire ud af ti implementeringer og typisk ender et system med at blive 20 procent dyrere end planlagt, men der er også eksempler på projekter, der er blevet dobbelt så dyre som planlagt. Det skyldes typisk manglende styring af projektets omfang, for få interne ressourcer samt i mange tilfælde utilstrækkelig ledelsesinvolvering hos kunden selv,« siger Herbert Nathan til Børsen.

Blandt de virksomheder, der indgår i Nathans undersøgelse, vurderer 57 procent, at netop dette betyder, at investeringen i it-systemet aldrig har tjent sig hjem, eller at det har taget over tre år at høste gevinsten.

Over de næste tre år forventer de danske virksomheder ifølge analysen IT i Praksis fra Rambøll Management, at investere omkring fire milliarder kroner i nye ERP-systemer (økonomistyringssystemer). Herbert Nathan forventer dog, at den regning bliver op i mod en milliard større.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere