Domæne-krig havnet i Folketinget

DFs Morten Messerschmidt trækker afgørelsen om den fremtidige administration af det danske domæne ind på Christiansborg.

Afgørelsen om den fremtidige administration af .dk-domænet har ikke fået meget bevågenhed i den brede offentlighed, men nu dukker den op på Christiansborg.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt har nemlig stillet et §20-spørgsmål, som videnskabsminister Helge Sander (V) afkræves svar på.

Messerschmidt har formuleret sit spørgsmål således:

"Vil ministeren oplyse baggrunden for, at man vil liberalisere Hostmaster.dk, samt hvilke konsekvenser han mener, at dette vil have for brugernes retssikkerhed?"

ComON har gjort politikeren opmærksom på, at administrationen af .dk allerede er privatiseret via den aktuelle placering hos DIFO/DK Hostmaster. Det anerkender han, men han mener dog, at man tager et yderligere skridt i privatiseringen ved at give udbuddet til DotDK.

Messerschmidt har fulgt diskussionen fra sidelinjen og er blevet kontaktet af flere i branchen omkring spørgsmålet.

»Jeg hører en bekymring i branchen om, at den valgte løsning kan være med til at øge afstanden mellem de enkelte registranter og firmaet, der skal administrere domænet. Og det er selvfølgelig en bekymring, som jeg tager alvorligt,« siger Morten Messerschmidt til ComON.

Der er snart mindre end 14 dage til, at Telestyrelsen skal beslutte, om vinderne af udbuddet, DotDK, har samlet tilstrækkelige støtteerklæringer fra internetbranchen og brugerne til at kunne for overdraget opgaven.

Morten Messerschmidt forventer at få svar fra Videnskabsministeriet inden Folketingets samling i starten af oktober.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere