ITU 2003: Toshiba viser ny WLAN-teknik med 100 Mbps

Forskere fra Toshiba demonstrerer ny teknologi til trådløse netværk, som kan overføre op til 100 Mbps.

Toshiba bruger ITU Telecom World 2003 til at fremvise resultaterne af den seneste forskning inden for trådløse netværk. Forskere hos
Telecommunications Research Laboratory (TRL), som tilhører Toshiba, har videreudviklet den såkaldte MIMO-teknologi (Multiple Input Multiple Output). I stedet for en enkelt antenne anvendes flere sendeenheder (Multiple Antenna Arrays), som sender og modtager data samtidig.

Fordelen er, at overførselshastighed og rækkevidde kan øges væsentligt, men til gengæld kræves meget kraftige processorer, som er i stand til at splitte og samle signalerne igen.

Toshiba-forskerne har udviklet nye algoritmer, som reducerer kravene til processorens regneydelse. På ITU Telecom World 2003 demonstrerer Toshiba, hvordan MIMO kan bruges til at streame en MPEG2-videofil over et trådløst netværk med 100 Mbps.

"WLAN-teknologien har i de sidste år gjort betydelige fremskridt. Ikke mindst i Storbritannien, hvor Toshiba og BT har installeret et omfattende netværk af hotspots. Vores forskning bygger videre på denne udvikling og retter sig mod at forbedre sikkerheden og fleksibiliteten i WLAN-løsninger. Samtidig vil vi forringe systemernes kompleksitet, så de kan installeres og konfigureres af alle brugere. Den aktuelle løsning med 100 Mbps er et stort skridt i denne retning. I de næste tre år vil vi gennembryde lydmuren med 1 Gbps," siger professor Joe McGeehan, der er Managing Director hos TLR.

Intel demonstrerede den samme teknologi under sit Intel Developer Forum (IDF) i september.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere