Microsoft-forhandlere presset til at stemme ja til standard-afstemning

Microsoft i Sverige har både truet og forsøgt at købe sine forhandlere til at hjælpe med at vinde afstemningen om godkendelsen af Microsofts Office Open XML-standard.

En række svenske Microsoft-parnere fik for nylig besked på, at de »forventedes« at møde op til mødet i Svenska Standardiseringsinstitutttet den 27. august og stemme ja til Open XML-standarden. De blev også lovet øget markedsføringsstøtte som modsvar til indmeldelsesgebyret.

Det fremgår af en email, som Computersweden er kommet i besiddelse af.

Helt frem til sidste øjeblik før afstemningen fik Svenska Standardiseringsinstituttet en lang række nye medlemmer, som alle stemte ja til Microsoft-standarden. Uden dem ville afstemningsresultatet havde været negativt for Microsoft.

Microsoft selv siger til bladet, at emailen kun er gået ud til et begrænset antal partnere. Selskabets afdelingschef Klas Hammar erkender, at mailen ikke var så god.

»Det var dårligt formuleret og skulle aldrig have været sendt ud,« siger han til Computersweden.

Indmeldelsesgebyret hos Svenska Standardiseringsinstituttet skulle Microsoft-partnerne selv betale, men de blev ifølge mailen tilbudt ekstra markedsføringssstøtte og »yderligere støtte i form af Microsoft-ressourcer«, hvis de deltog i afstemningen.

Det er øjensynligt ikke kun Microsoft, der har forsøgt at påvirke resultatet af afstemningen. Flere store selskaber med klare interesser i at Microsoft taber i standard-krigen, blandt andre Sun, IBM og Red Hat, har stærke bånd til lobbyorganisationen FFII. Denne organisation opfordrer direkte til, at virksomheder og organisationer kontakter deres lokale standardiseringinstitut for at forhindre Microsoft-standarden i at blive godkendt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere