Tim Berners-Lee præsenterer det næste internet

På en konference i Geneve har Tim Berners-Lee præsenteret sine visioner for fremtidens internet.

Den første version af World Wide Web blev skabt i 1989 på det schweiziske forskningscenter CERN i Geneve. Byen ved foden af Jura-bjergene er lige nu vært for FN's topmøde om infosamfundet, og CERN har benyttet lejligheden til at arrangere en konference om nettets fremtid, hvor web-opfinderen Tim Berners-Lee var inviteret som hovedtaler.

»Det er godt at være tilbage!« sagde Tim Berners-Lee, som forlod CERN i 1994 og skiftede til Massachusetts Institute of Technology, hvor han arbejder som formand for World Wide Web Consortium.

Englænderen udviklede i slutningen af firserne den første version af HyperText Markup Language (HTML), skrev det første program, som kunne vise siderne på en NeXt-computer, og installerede den første webserver under adressen info.cern.ch.

På konferencen tirsdag i Geneve præsenterede Berners-Lee hans visioner for den næste version af nettet, som går under betegnelsen Semantic Web.

Baseret på XML skal alle dokumenter udstyres med maskinlæsbare etiketter, og automatiske programmer skal være i stand til at søge efter informationer og foretage handlinger på brugerens vejne - langt mere effektivt end dagens søgemaskiner.

Han regner med, at alle virksomheder allerede om få år bliver nødt til at tilbyde informationer gennem Semantic Web - ligesom det i dag er en selvfølge, at alle skal have deres egen hjemmeside.

Men Tim Berners-Lee afviste at svare på spørgsmål om de kontroversielle emner som udviklingsbistand, copyright og open source-software, der diskuteres på topmødet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere