Domme lægges på internettet

Fra næste år får danske borgere adgang til en database med domme fra Højesteret og landsretterne. Databasen opdateres årligt med 6.000 nye domme.

Fra næste år er Domstolsstyrelsen klar med en database, som skal give danske internet-brugere mulighed for at søge blandt i tusindvis af domme fra Højesteret og landsretterne, skriver Jyllands Posten.

Tanken bag initiativet er at give borgerne adgang til at følge domstolenes arbejde. Databasen vil give indsigt i retspraksis i alle typer sager.

Det kan eksempelvis gælde praktisk relaterede sager som byggesjusk eller andet, hvor man ved brug af databasen kan få nyttig viden om retspraksis. Det kan også gælde information om retspraksis inden for kriminelle områder, som har en mere generel interesse blandt borgerne såsom rockeropgør, gruppevoldtægt etc.

Bent Carlsen, direktør i Domstolsstyrelsen, siger til Jyllands Posten, at han håber, at databasen kan være med til at bringe mere kvalitet ind i diskussionen om mange af de enkeltsager, som omtales i medierne.

Dommene lægges uredigerede, men i anonym form ind i den nye, offentlige domsdatabase. Brugerne vil kunne søge i dommenes fulde tekst, på sagstyper og problemstillinger.

Der har i mange år været ønske blandt borgerne om at få adgang til at følge domstolenes arbejde.

»Det er vigtigt, at offentligheden let og hurtigt kan få adgang til de domme, som afsiges ved retterne. Jeg ser Domstolsstyrelsens rapport om domsdatabasen som et godt bidrag til arbejdet med udvidelse af offentligheden i retsplejen,« siger justitsminister Lene Espersen om initiativet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere